Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2021 Audi e-tron GT yolda görüntülendi!

Ana sayfa / Otomobil

Avengers: Endgame filmini izleyenlerin mutlaka dikkatini çekmiş olan Tony Stark’ın kullandığı otomobil 2021 Audi e-tron GT  test sırasında yolda görüntülendi. Şık ve fütüristik tasarımı ile Endgame filmine yakışan e-tron GT, çok kısa zaman içerisinde üretim hattından çıkmış olacak.

Elektrikli Audi e-tron, Euro NCAP’ten tam not aldı!

Audi’nin seri üretim sürecindeki ilk tam elektrikli otomobili olan Audi e-tron, Euro NCAP güvenlik testinden 5 yıldız almayı başardı. İşte Audi e-tron modelinin sunduğu güvenlik!

2021 Audi e-tron GT üretime hazır durumda!

Los Angeles Otomobil Fuarı’nda konsept olarak tanıtılan 2021 Audi e-tron GT, neredeyse üretime hazır durumda. Son zamanlarda sık sık teste çıkarılan e-tron GT, Los Angeles’da yaptığı şovunda olduğu kadar havalı görünüyor.

Reklam
Reklam

Model, Audi’nin küresel çaplı pazarlama planının bir projesi olarak Marvel’in Avengers: Endgame filminde yer aldı. Filmde milyarder süper kahraman Tony Stark, e-tron GT konseptini tek bir sahnede kullanıyor.

Porsche Taycan ile aynı platformu kullanacak

2021 e-tron GT, Porsche Taycan ile aynı platform üzerinden gelişiyor. Şasi  tarafında sağlıklı performans verileriyle karşılaşmayı bekliyoruz. Her ne kadar iki model de aynı platform üzerinde şekillense de Taycan, e-tron GT’den daha hızlı olacak. Burada Audi’nin öne çıkan özelliği ise e-tron GT, Taycan’a göre daha uzun bir menzile sahip olacak.

Audi, son zamanlarda e-tron GT’ye ait yeni teknik bilgiler yayınlamaya başladı. Audi’nin Qattro dört tekerlekten çekiş sistemi ile eşleştirdiği e-tron GT, Ironman’e layık olacak 590 beygir elektrik gücü üretecek. 0’dan 100 kilometre hıza 3.5 saniyede çıkacak e-tron GT, 400 kilometre menzile sahip olacak.

2021 Audi e-tron GT kablolu olarak veya Audi’nin geliştirdiği Audi Wireless Charging sistemi ile kablosuz olarak şarj edilebilecek. Piller kablolu olarak şarj edilmesi durumunda 20 dakikada yüzde 80 şarj olabilecek. Otomobil bu şarj ile 320 kilometre menzile sahip olacak. Otomobilin içerisinde de geri dönüşümlü malzemeler kullanılarak, üretilecek otomobilin sürdürülebilir karakterini koruyacak.

Audi e-tron GT’nin bu yılın ilerleyen aylarında üretim bandından çıkması bekleniyor. Bununla birlikte 2021’in ilk aylarında bayilerde boy göstermeye başlayacak. Fiyat konusunda henüz bir açıklama yapılmadı ancak yurt dışında 100-125.000 dolar aralığında bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam