Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2021’de en çok kullanılan emojiler belli oldu!

Ana sayfa / Haberler

Yazılı iletişimin doğası gereği duygularımızı karşı tarafa aktaramadığımız zamanlarda emoji devreye giriyor. Ruh halimizi, duygu ve düşüncelerimizi dijital ortamda kelimeler yerine simgeler ile ifade edebilmemizi kolaylaştıran emojiler; yüz ifadeleri, ortak nesneler, yerler, hava durumu, cinsiyet, dini inanç dahil çeşitli türlerde mevcut.

Evrensel Kod standardının geliştirilmesi, genişletilmesi, kullanımının yaygınlaşması ve çevrim içi ortamda sunulmasını amaçlayan Unicode Konsorsiyumu, 2021 yılında en çok kullanılan emojileri açıkladı. Dünyanın çevrim içi nüfusunun yüzde 92’sinin emoji kullandığını söyleyen Konsorsiyum tarafından yayınlanan liste, Unicode V12.0 sürümündeki emojileri kapsıyor.

En popüler emojiler ve anlamları

Sosyal ağlarda iletişim kurmanın en eğlenceli hali olan emojiler ne anlama geliyor? İşte en popüler emojiler ve anlamları...

Reklam
Reklam

İşte en çok kullanılan emojiler

Unicode Emoji Alt Komite Başkanı Jennifer Daniel tarafından paylaşılan verilere göre, en çok kullanılan emoji Tears of Joy (Gülmekten gözünden yaş gelme) oldu. Bunun, tüm emoji kullanımının yüzde 5’inden fazlasını oluşturduğunu söyleyen Unicode Konsorsiyumu, ikinci sırada kalp emojisinin yer aldığını söyledi.

Bu yılın en çok kullanılan ve çoğunlukla olumlu duygular ihtiva eden ilk 10 emoji:

Geçtiğimiz sene en çok kullanılan emoji listesi paylaşmayan Unicode Konsorsiyum’a göre 2021’in verileri ile 2019’un verileri aynı. Bu iki yılda kullanıcıların emoji tercihleri karşılaştırıldığında ortaya şöyle bir tablo çıkıyor:

YılEn çok kullanılan emojiler
2019😂 ❤️ 😍 🤣 😊 🙏 💕 😭 😘 👍
2021😂 ❤️ 🤣 👍 😭 🙏 😘 🥰 😍 😊

Peki ya sizler en çok hangi emojiyi kullanıyorsunuz? Bu listeye ek olarak, kendi oluşturduğunuz en iyi 10 emojiyi aşağıdaki yorum alanında paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda SDN Forum’da da başlık açarak tartışma başlatabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam