Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2021’in en popüler GIF’leri açıklandı!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

GIF resimlerinin önde gelen isimlerinden GIPHY, platformunun en önde gelen GIF’lerini açıkladı. Yılın en popüler GIF’i bu sefer yine şaşırtmadı. The Office‘in ABD versiyonundan olan GIF, Stanley Hudson‘ın verdiği sıkılmış pozunu içeriyor. Bu da bu yıl gerçekleşen olaylara bir cevap niteliği taşıyor.

The Office genel olarak GIF yapımcıları için adeta bir maden oldu. GIPHY‘e göre bu GIF tek başına web’de 636 milyondan fazla görüntülendi. Bu popülerlik eğer iyi para kazandırırsa, dizinin yeni bölümlerinin gelebileceği ihtimali doğuyor. Durum komedisi türünde olan dizi, çıktığı dönem oldukça sevilmişti.

256 TL değerindeki uygulama ve oyun ücretsiz oldu!

Google Play Store, bu hafta değeri 256 TL olan toplamda 13 adet uygulama ve oyunu ücretsiz yaptı.

2021 yılının en popüler 5 GIF resmi

GIPHY‘in paylaştığı liste devam ederken sırada üzgün suratlı bir Pikachu yer alıyor. Bu GIF‘i genellikle bir şeye üzüldüğünüzde ya da karşıdaki kişiye bunu belirtmek istediğinizde kullanabilirsiniz. Pikachu’nun platformda yer alan bu GIF resmi toplamda 457 milyon kez görüntülenme aldı.

Pikachu‘yu Agnes adlı bir kurgusal karakter takip ediyor. Bu GIF‘te kendisi çok bilmiş gibi göz kırpıyor. Bu GIF oldukça eğlenceli duruyor. GIPHY‘de toplamda 410 milyonun üzerinde görüntülenmeye sahip olan GIF, kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmiş gibi duruyor.

Sırada The Weekend yer alıyor. Mevcut GIF’te The Weekend’in kafası karışık bir halde yolunu bulmaya çalıştığını görüyoruz. NFL tarafından paylaşılan bu GIF toplamda 305 milyonun üzerinde görüntülenmeye ulaştı.

Bir sonraki en popüler GIF, Star Wars filminden Bebek Yoda oldu. Diğer bir adı Grogu olan karakter GIPHY‘e Disney+ tarafından yüklendi. Bu GIF, toplamda 295 milyon görüntülenmeyi aştı.

Toplu olarak GIPHY tarafından listelenen en popüler 10 GIF toplamda 4,5 milyardan fazla kez görüntüleme aldı. GIF kullanımının popülaritesinin artmasının en büyük sebeplerinden birisi bunun bir iletişim aracı olarak görülmesi oluyor. Bu yöntemle duygusal tepkileri karşıya görsel bir şekilde aktarabiliyoruz.

Sizler GIPHY‘nin açıkladığı en popüler GIF‘ler hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın!

Yorum Ekleyin