Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

5 yıllık Apple telefonu, fotoğraf ödüllerine damgasını vurdu

Ana sayfa / Haberler

Apple hayranları Eylül ayında iPhone 13 serisi ile tanışmayı bekliyor. Şimdilik şirketin en son model telefonu iPhone 12 serisiyken; halen daha eski cihazların işlevsel fonksiyonlar taşıdığı gözler önünde. 2021 iPhone Fotoğraf Ödülleri, bu gerçeği bir kez daha bizlere ispatladı.

2016 yılında piyasaya çıkan iPhone 7, 12 Megapiksel ana kamerası ile Apple’ın geleneksel fotoğrafçılık ödüllerine damgasını vurdu. Tekli kameraya sahip model, pek çok insana göre eskimiş olarak nitelendirilse de Macaristanlı mobil fotoğrafçı Istvan Kerekes, bu telefonla ortaya dikkat çekici bir sanat eseri çıkarmayı başardı.

Huawei P50 Pro ile çekilen ilk fotoğraf

Son dönemde gündemden düşmeyen telefonlardan birisi olan Huawei P50 Pro ile çekilen ilk fotoğraf, marka tarafından Weibo'da paylaşıldı.

iPhone 7 ile çekilen fotoğraf iki büyük ödüle layık görüldü

Yarışmayı kazanan fotoğraf, sanat eleştirmenlerine göre keder, umut ve güzellik gibi ifadeleri tek bir karede topluyor. Foto muhabiri Istvan Kerekes’e ait bu eser, iPhone ile çekilen ve yarışmada değerlendirilen binlerce fotoğraf arasından Büyük Ödül ve Yılın Fotoğrafçısı Ödülü‘ne layık bulunuyor.

Istvan Kerekes, Transylvanian Shepherds

iPhone 7 ile çekilen Transylvanian Shepherds (Transilvanya Çobanları) adlı fotoğraf, çorak bir arazinin soğuk renk tonlarını karşımıza çıkarıyor. İki yorgun adam kameraya bezgin bakışlar atarken; biri elinde, öteki ise omuzlarında mutlu birer kuzu taşıyor.

2021 iPhone Fotoğraf Ödülleri yarışmasında öne çıkan eserler

2007 yılından beri her sene düzenli olarak gerçekleştirilen iPhone Fotoğraf Ödülleri, 100’ün üzerinde ülkeden fotoğraflar topluyor. Kazanan eserler jüri tarafından belirleniyor. Büyük Ödül’ün verildiği fotoğraftan da anlaşılabileceği üzere, jüriler burada kamera kalitesine değil; mobil fotoğrafçıların yaratıcılıklarına odaklanıyor.

Sizler için 2021 iPhone Fotoğraf Ödülleri kapsamında ödüle layık bulunmuş bazı eserleri derledik. İşte birbirinden güzel o fotoğraflar…

Yarışmada ödül alan tüm fotoğrafları görmek için şuraya tıklayabilirsiniz.

Yorum Ekleyin