Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2021 Mercedes S Serisi önce teknolojisini tanıttı!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Mercedes-Benz son zamanlarda sık sık W223 kodlu 2021 S Serisi için teaser görselleri ve videoları yayınlamaya başlamıştı. Bugün yapılan online lansmanda ilk etapta S Serisi’nde kullanılacak olan MBUX bilgi-eğlence sistemi tanıtıldı.

Elektrikli Mercedes-Benz EQS, AMG olarak gelecek!

Mercedes-Benz'in AMG S63 modelinin elektriklisi olarak düşünülen Mercedes-Benz EQS hakkında bazı detaylar gün yüzüne çıktı. İşte Mercedes-Benz EQS hakkında son bilgiler!

Mercedes-Benz MBUX bilgi-eğlence sistemini tanıttı

İlk olarak  Daimler AG yönetim kurulu üyesi Markus Schafer tarafından tanıtılan 2021 Mercedes S Serisi, parça parça tanıtılacak ve son olarak Eylül ayında resmi olarak tüm detaylarını kesinleştirecek. İlk olarak yeni A Serisi’nde gördüğümüz arttırılmış gerçeklik teknolojisini de barındıran devasa MBUX bilgi-eğlence sistemi tanıtıldı.

Reklam
Reklam

Yeni MBUX bilgi-eğlence sistemi ile 2021 Mercedes S Serisi, birçok fiziksel tuşa veda etti. Ayrıca yeni S Serisi’nde, arttırılmış gerçeklik teknolojisi, navigasyon ile entegre çalışan head-up display (baş üstü göstergesi) sisteminde de kullanıyor.

Hız bilgisi, yol durumu, şerit takip bilgisi, hız sınırlaması ve daha birçok özelliği ön cama yansıtan yeni head-up display sistemi gelecekteki birçok Mercedes-Benz modelinde de yerini alacak. Ayrıca Mercedes S Serisi’nde gördüğümüz kadar büyük bir ekrana sahip olmasalar da yeni Mercedes modelleri, MBUX bilgi-eğlence sistemine de ev sahipliği yapacaklar.

Sürücü ekranı ilk bakışta tanıdık gelse de, dört ekran stil ve üç mod ile kullanılabilen dijital gösterge paneli ve 3D efekti kullanıcılara bir hayli karışık gelecektir. Mercedes, LCD panelin birkaç milimetre gerisine yerleştirilen özel bir piksel yapısı sayesinde 3D efektinin oluşmasını sağlıyor. Bu görüntüyü de sürücünün göz hizasına göre ayarlayabileceğini belirtiyor.

Arka koltuklarda da yer alan MBUX sistemi, 27 farklı dili algılayabilen sesli komut asistanı ile birlikte gelecek. Yerleştirilen mikrofonlarla sesin kaynağını anlayabilen sanal asistan yardımıyla koltuk ısıtma ve masaj gibi çeşitli ayarlar yapılabilecek.

Tanıtımın gerçekleştiği S Serisi versiyonu hakkında bilgi verilmese de casus görsellerden tanıdığımız plug-in hibrit modelin olduğunu fark ediyoruz. 100 km elektrikli menzil sunan plug-in hibrit 2021 Mercedes S Serisi, sekiz, altı ve dört silindirli motorlardan güç alacak. Maybach S Serisi’nde ise V12 motor yer alacak. Ayrıca tüm Mercedes S modelleri, AWD sistemi ile gücü tekerleklere iletecek.

Mevcut versiyonlarda olduğu gibi standart ve uzun dingil mesafesinin yanı sıra AMG ve Maybach versiyonları ile karşılaşacağımız Mercedes S Serisi’nin tasarımı hakkında da ipuçları verildi. Yeni ızgara ve ön tampon ile beraber gördüğümüz inceltilmiş farlar otomobilin daha kaslı görünmesini sağlıyor.

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam