Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2021 Sony Dünya Fotoğraf Yarışması’nın kazananları belli oldu

Ana sayfa / Haberler

Fotoğrafçılık dünyasının en prestijli ödüllerinden Sony Dünya Fotoğraf Yarışması bu yıl 330 bin başvuru aldı. Toplamda 60 bin dolar ödül fonu ayıran şirket, organizasyonu 10 farklı kategoriye ayırdı. Yarışmada ödüle layık görülen eserler Londra’daki Somerset House sergisinde ziyaretçilere sunuldu.

Yılın fotoğrafçısı – Craig Easton

Yılın fotoğrafçısı ödülü, İngiltere’nin kuzey-batısında bulunan Blackburn kasabasındaki insanların hayatını konu alan Bank Top isimli portre serisinin yapımcısı İngiliz fotoğrafçı Craig Easton‘a gitti. Easton ödül olarak ise 25 bin dolar ve Sony’den özel set aldı.

Yılın genç fotoğrafçısı – Pubarun Basu

Basu, “Gerçeklikten Kaçış Yok” isimli çalışmasıyla ödülün sahibi oldu. Sanatçı bu fotoğrafta sıkışmışlık duygusunu iletmek ve hissettirmek için, kafes şeklinde görünen perde gölgelerini kullandı.

Mimarlık ve Tasarım Kategorisi – Eternal Hunting Grounds

Bu kategorinin kazanan fotoğrafı, Çek Cumhuriyeti vatandaşı olan Tomáš Vocelka‘nın objektifinden Drnov askeri üssü. 17 yıl boyunca terk edilmiş bir yer olan bu üs, şu an evcil hayvan krematoryumu olarak kullanılıyor.

Yaratıcı Kategori – The Moon Revisited

İngiliz fotoğrafçı Mark Hamilton, Dünya ile Ay arasında olan ilişkiye yeni seviye getirmiş ve NASA tarafından çekilmiş eski fotoğrafları yeniden düzenleyerek kategorinin kazananı oldu.

Belgesel Projesi – The Killing Daisy

İtalyan fotoğrafçı Vito Fusco, ölüm çiçeği olarak da bilinen Kenyanın pyrethrum bitkisinin ve onu yetiştiren çiftliklerin fotoğraflarıyla bu kategorinin kazananı oldu.

Çevre Kategorisi – Net Zero Transmission

İtalyan fotoğrafçı Simone Tramonte’nin, İzlanda’nın geçtiğimiz yıllarda tamamen yenilenebilir kaynaklardan enerji üretime geçmesine değindiği fotoğraf, çevre kategorisinin kazananı oldu.

Manzara Kategorisi – Silent Neighborhoods 

İranlı fotoğrafçı Majid Hojjati, insanlığın ya da insan izinin olmadığı yerleri fotoğraflayarak bu kategorinin kazananı oldu. Hojjati, bu kareler için “Bunlar suskun muhitler: o yerler ki, insanlığın varlığından muaflar…” ifadelerini kullandı.

Portföy Kategorisi – Portfolio Overview

“Ben fotoğrafların büyülemesi ve duygu uyandırması gerektiğine inanıyorum ve  bu nedenle, çektiğim her karede, hem çerçevenin içindeki, hem de dışındaki öğeleri dikkate alıyorum.” Bu sözler portföy kategorisinin kazananı, Laura Pannack‘e ait.

Spor Kategorisi – Sport and Fun instead of War and Fear

Anas Alkharboutli‘nin çektiği, Suriye Halep’te bulunan bir karate okulundaki ders bu kategorinin kazanan fotoğrafı oldu.

Natürmort Kategorisi – Still Life Composition, Shot on Wet Plate

Hollandalı fotoğrafçı Peter Eleveld‘in, fotoğrafçılığın eski tekniklerinden olan, yaş tabak tekniği ile çektiği kareler, kategorinin kazanan fotoları.

Vahşi Hayat ve Doğa Kategorisi – Invasion in East Africa

Luis Tato‘nun objektifinden, Afrika’yı kasıp kavuran çekirge istilası, bu kategorinin kazanan fotoğrafı oldu.

Açık Yarış – African Victorian 

Viktorian tarzında giyinmiş ve elinde yerel Shona, yemek yapma aletlerini tutan Zimbabveli kadın, bu kategorinin kazanan karesi.

Öğrenci Yarışı – Young Farmers

Gelecek nesillerde büyük sorun haline gelecek Afrika’daki toprak hükümlüğü konusunu ele alan Young Farmers, bu kategorinin kazanan fotoğrafı olarak ödüle layık görüldü.

Peki sizin en çok hoşunuza giden kare hangisi oldu?

Yorum Ekleyin