Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Türkiye’nin e-ticaret pazarı rekor kırıyor!

Ana sayfa / İnternet

E-ticaret pazarı, tüm dünyada olduğu gibi pandemi sonrasında Türkiye’de de rekor düzeyde. 2020 yılına kıyasla neredeyse iki kat artan e-ticaret işlem sayısı 3,4 milyar adede ulaşırken, e-ticaret hacmi ise 381,5 milyar TL’yi yakaladı.

iyzico, Dogma Alares ve ETİD ortaklığında “2021 Türkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu” hazırlandı. Rapora göre, perakende sektörünün yüzde 17’lık kısmını e-ticaret satışları oluşturdu. Her alışverişte ortalama 170 TL harcayan e-ticaret müşterileri, en çok online alışverişi ise 26 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirdi.

Yorum gizleyen e-ticaret sitesine dev ceza!

ABD Federal Ticaret Komisyonu, olumsuz müşteri yorumlarını otomatik gizleyen e-ticaret sitesine para cezası verdi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin e-ticaret satış hacmi 381 milyar TL ile zirvede

Webrazzi’de yer alan habere göre, “2021 Türkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu” Türkiye’nin e-ticaret karnesini ortaya koydu. Tüm alışveriş dünyasının yüzde 17,6’sını oluşturan e-ticaret pazarı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 69 artış yaşayarak 381,5 milyar TL seviyesine geldi.

Türkiye, online alışverişi en çok 22 Kasım Pazartesi, en yüksek satış hacmini ise Black Friday’e denk gelen 26 Kasım Cuma günü gerçekleştirdi. 2021 yılında ortalama bir alışveriş sepeti 146 TL’ye denk gelirken, her alışverişte ortalama 170 TL harcandığı ifade edildi.

Geçtiğimiz yıl e-ticaret platformlarında kredi kartı ile 8,2 milyar işlem yapıldı ve bu işlemler toplamda 1,6 trilyon TL tutarındaydı. Fakat kredi kartı kullanımındaki düşüş gözlerden kaçmadı. Online alışverişte kredi kartı kullanımı, 2017 yılının yüzde 82’lik oranına kıyasla, 2021 yılında yüzde 56’ya kadar geriledi. Ayrıca ön ödemeli kartlar ve dijital cüzdanlar 2021 yılında daha fazla ön plana çıktı.

Pandemi döneminde e-ticaret dünyasına giriş yapan işletme sayısının beş kattan fazla arttığını dile getiren Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, şu ifadeleri kullandı:

“Büyük perakendeciler e-ticareti artık yan bir iş değil, ana iş kolu olarak görmeye başladı. Süpermarket, taze gıda ve yemek sektörleri tamamen bir dönüşüm sürecinin içine girdiler”

Peki ya siz Türkiye’nin e-ticaret pazarı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda veya SDN Forum’da paylaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam