Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2021 yılında CS 1.6 oynamak için 5 neden

Ana sayfa / Oyun

Çocukluğumuz GTA: Vice City, Need For Speed ve Battlefield gibi oyunlarla geçti. Bunların arasında bir de CS 1.6 güncellemesi bulunuyor. Güncelleme o kadar tuttu ki çoğu oyuncu hala Counter Strike 1.6’yı farklı bir oyun olarak biliyor.

Counter Strike 1.6 her ne kadar eski bir oyun olsa da günümüzde de hatrı sayılır oyuncu topluluğu tarafından oynanıyor. Biz de bu yüzden 2021 yılında CS 1.6 oynamanın 5 adet nedenini sizlerle paylaşıyoruz.

GTA San Andreas haritasındaki tüyler ürperten gizemli yerler

GTA San Andreas haritasında birçok gizemli yer ve mekan bulunuyor. Zamanlar içerisinde bu mekanlar keşfediliyor. Bakalım hangi yerler var?

Düşük sistem gereksinimleri

Günümüzde pek çok oyun güçlü bir donanım ve bileşen istiyor. Ancak CS 1.6‘nın böyle bir gereksinimi bulunmuyor. Evinizde bulunan en eski bilgisayarla bile bu oyunu oynayabilirsiniz. Ayrıca yapımın bir de tarayıcı sürümü bulunuyor. Bu sürüm hiçbir donanım şartı sunmuyor.

Yüksek maliyetlerle bilgisayar toplayıp oyun oynamak yerine minimal fiyatlarla bir bilgisayar alıp eğlenmenize bakabilirsiniz. Çocukluğumuzdan beri sevilen bir yapım olduğu için oyunu oynarken pek canınız sıkılmayacaktır. Bunun yanı sıra grafiğin bir oyunda en önemli etmen olduğunu düşünmüyorsanız da iyi bir tercih olabilir.

Oyun sizden sadece 256MB RAM, 186MB depolama alanı ve 32MB ekran kartı belleği istiyor. Günümüzde de bu gereksinimleri karşılayamayacak bir bilgisayar bulunmuyor.

Oynaması ücretsiz

Şu anda piyasada bulunan pek çok oyun ücretli. Yapımların ücretlerine baktığımızda oldukça yüksek rakamlar bulunuyor. Bu yüzden bu oyuna yönelmeniz için farklı bir seçenek sunuyor. Üstelik ücretsiz oyunların çoğu pek iyi yapımlar olmamasına rağmen CS 1.6 o kategoriden kolayca sıyrılıyor.

Ücretli olan oyunları oynamanız için kırılmış sürümlerini tercih etmeniz gerekiyor. Bu versiyonlar bilgisayarınızda çeşitli işletim sistemi kaynaklı sorunlara ya da virüs bulaşmasına yol açabiliyor. Ayrıca çevrimiçi destek sunmadığı için bütün eğlenceyi kaçırıyorsunuz. Ancak CS 1.6‘yı indirerek topluluk sunucularına da katılabilirsiniz. Burada arkadaşlarınızla ya da diğer insanlarla eğlencenin doruklarını yaşayabilirsiniz.

Oyuncu sayısı

Günümüz oyunlarını deneyimlemiş pek çok oyuncu CS 1.6‘ya ölü gözüyle bakabilir. Ancak ortaya çıkan eş zamanlı oynanış rakamlarına göre pek de öyle durmuyor. CS 1.6, Steam Charts‘ın sunduğu verilere göre son 24 saat içerisinde 13.280 oyuncuya ulaşmış. Buradan tam net olmasa da bir hesaplama yaparsak bir haftada oyunu yaklaşık 93.000 kişi oynamış demek oluyor.

CS 1.6 oyuncularının yüzde 80‘lik bir dilimi Steam‘in kendi sunucularını kullanıyor. Kalan yüzde 20‘lik kısımda oyuncular tarafından oluşturulmuş topluluk sunucuları bulunuyor. Bu noktada nerede oynamak istediğiniz kararı tamamen size kalmış durumda.

Oyun çeşitliliği

Counter Strike 1.6‘da çok fazla basit mod bulunuyor. Bu modlardan birkaçını aşağıda bulabilirsiniz:

Bomba yerleştirme / imha etme

Bu modda bomba kurulabilecek iki adet nokta bulunuyor. Bu yerlere A ve B isimleri verilmiş. Teröristler mod dahilinde A ya da B noktasına gidip bombayı kurmaya çalışırken Anti Terörist takımı buna engel olmaya çalışıyor. Eğer bomba yerleştirilmişse ve patlarsa turu Terörist takımı, eğer bomba imha edilirse Anti Terörist takımı kazanıyor.

Rehin alma / rehine kurtarma

Bu mod rehinelerin etrafında şekilleniyor. Burada Terörist takımı rehinleri kendi bölgelerinde tutmaya çalışırken Anti Terörist takımı onları kurtarmaya çalışıyor. Oyun ya tur sonunda bitiyor ya da Terörist takımı tüm Anti Teröristleri öldürüyor.

VIP suikast

Oyunda bulunan bir VIP oyuncu suikastten kaçmaya çalışıyor. Terörist takımının bu kaçan oyuncuyu öldürmesi gerekirken Anti Terörist takımı bu noktada onlara engel olmaya çalışıyor. Ardından da kişiyi güvenli bölgeye taşımaları gerekiyor.

Oyun tarzı

Bu oyunu çoğu oyuncunun severek oynamasının sebeplerinden birisi basitliği oluyor. Diğer oyun şirketlerine baktığımızda en popüler oyunlarının aşırı karmaşık stillere sahip olmadığını aksine oldukça basit olduğunu görüyoruz. Bu durum oyunları boş ve sıkıcı yapmıyor. Hatta oldukça kolay anlaşılabilir kılıyor. CS 1.6‘da da böyle bir durum mevcut. Yalnızca iki takım ve çeşitli oyun modlarına sahip bu oyun olabildiğince basit bir düzene oturtulmuş.

Sizler Counter Strike 1.6 hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyunda yaşadığınız güzel anları yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum Ekleyin