Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

En çok indirilen uygulamalar listesi karıştı

Ana sayfa / Android Uygulamaları

2021 yılının ilk çeyreğinde en çok indirilen mobil uygulamalar belli oldu. TikTok  zirvedeki yerini korumayı başararak en çok indirilen uygulama oldu.  Listede en çarpıcı değişim ise TikTok’un alternatifi olarak piyasaya sürülen MX TakaTak oldu. MX TakaTak, listede 21 basamak birden yükselerek kendine 7. sırada yer buldu.

WhatsApp ile para transferi dönemi başlıyor!

Facebook bünyesinde faaliyet gösteren WhatsApp, para transferi özelliğini yaygınlaştırıyor. Şirket, özelliği bir ülkede daha yürürlüğe soktu.

Listede sürprizler var

AppAnnie araştırma şirketinin verilerine göre en çok indirilen uygulamalar şu şekilde:

Reklam
Reklam

Mesajlaşma uygulamalarında gizlilik sözleşmesiyle tartışmalara konu olan Whatsapp 3 sıraya düşerken, Telegram 4 sıra yükseldi. Facebook Messenger ise 3 sıra geriledi. TikTok’a karşı karip olarak çıkan MX TakaTak ise 7. sıradan listeye giriş yaptı.

AppAnnie şirketi, uygulamalarla ilgili en çok harcama yapılan ve en çok kullanıcıya sahip uygulamaların verilerini de bizle paylaştı.

33 milyar dolarlık pazar

Google Play‘de, sosyal ağ, araçlar ve finans ilk çeyreğe göre en büyük büyümeyi yaşadı. İOS‘ta ise en büyük kazanç oyunlar, finans ve sosyal ağ uygulamalarında kaydedildi.

2021 yılının ilk çeyreğinde Tüketici harcaması, İOS’ta 21 milyar dolara, Google Play’de ise 11 milyar dolara çıktı.

Oyun dışı en çok harcama yapılan uygulamalar ise, YouTube, TikTok, Tinder, Disney, Tencent Video, BIGO LIVE, Google One, Twitch, Piccoma, IQIYI şeklinde sıralandı.

Yılın en çok kullanıcıya sahip uygulamaları

Facebook, şirket bünyesindeki uygulamalarıyla kullanıcı sayılarında listeye damga vurarak ilk dörtte yer aldı.

En çok kullanıcıya sahip uygulamalar, Facebook, WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram, Amazon, Telegram, Twitter, TikTok, Netflix, Spotify oldu.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam