Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2021 yılında iPhone 7 serisi telefon alınır mı?

Ana sayfa / Akıllı Telefon

Apple’ın akıllı telefonları, genelde uzun süre kullanımlarıyla bilinir. Geçmişi göz önünde bulundurduğumuzda hala milyonlarca kişinin iPhone 6 veya iPhone 7 gibi eski modellere sahip olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Peki Apple’ın gözde modellerinden iPhone 7 serisi hala kullanılabilir mi? 2021 yılına rağmen iPhone 7 veya 7 Plus almalı mıyız? İşte bu haberimizde kafalarınızda oluşan tüm soru işaretlerini giderdik.

iPhone 13 için kamera özelliği netlik kazandı

Apple'ın çıkışına kısa bir süre kalan iPhone 13 serisi netlik kazanmaya başladı. Telefonlardaki LiDAR sensörü için yeni bir iddia çıktı.

2021 yılında iPhone 7 serisi almak ne kadar doğru?

Teknoloji hızla gelişiyor ve akıllı telefonlarda bunun nimetlerinden yararlanıyor. Ancak Apple, Android üreticilere kıyasla ileri teknolojileri akıllı telefonlarında biraz daha geç kullanıyor. Tabii şirket bunu kasıtlı olarak yapıyor ve işini tamamen garantiye alıyor.

Şu anda ABD’li üretici iPhone 13 serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Son olarak iPhone 12 serisiyle karşımıza çıkan şirket, birkaç ay içinde ise en yeni iPhone’larını tanıtacak. Peki yeni iPhone’ların piyasaya sürülmesi eski modelleri ne kadar etkiliyor.

Normal şartlarda Android kullanan kişiler 1 ya da 2 yıl içerisinde elindeki cihazı bir üst modele yükseltmektedir. Ancak Apple tarafında bu olayı çok nadir görürüz. Zira şirket iOS güncellemelerini eski modellerine bile uzun yıllarca getirerek destek olmakta. Performans konusunda da hala 3/4 yaşındaki iPhone’dan verim almak mümkün.

Peki 4 yaşındaki iPhone 7 serisini 2021 yılında almak ne kadar mantıklı? Eğer uygun fiyatlı bir iPhone arıyorsanız iPhone 7 ve 7 Plus, kesinlikle piyasada bulabileceğiniz en iyi modellerden biridir. Her iki cihaz bugünün standartlarına göre biraz eski kalsa da hala kullanılabilirlik konusunda sahibini pişman etmeyecek potansiyele sahip.

iPhone 7, önceki nesil iPhone 6S modeline kıyasla çok fazla değişiklikle gelmedi. Daha çok tasarım, kamera ve renk kaplamalarında bir takım küçük değişiklikler aldı desek daha yerinde olur.

Yukarıdaki değişikliklere ek olarak iPhone 7 ve 7 Plus, sesi alttan ve üstten veren stereo hoparlöre sahiptir. Bu hoparlörler özellikle müzik ve oyun oynayan kişilere sesi daha net olarak iletmektedir.

Suya dayanıklılık 

iPhone 7 serisi bir önceki iPhone 6S serisine kıyasla daha sağlam. Örneğin Apple iPhone 6S serisinde suya ve toza dayanıklılığa yer vermezken, iPhone 7 serisini ise bu özellik ile destekleyerek farkını ortaya koydu. IP67 sertifikasına sahip olan iPhone 7 ailesi, 30 dakikaya kadar suya direnç gösterebilir. Bu özellik bile iPhone 7 serisini almak içinönde gelen sebeplerden biri olabilir.

Ana sayfa düğmesi ve yeni Taptic Engine

iPhone 7’lerin ana sayfa düğmesi artık fiziksel bir düğme değil. Apple’ın bu cihazlara yerleştirdiği düğme, tıklama işlevi yerine ikinci nesil Taptic Engine kullanmakta. Bu, her iki cihazda dokunuşları 3D yaparak daha hassas bir kullanım sunmaktadır.

Taptic Engine işlevine ek olarak parmak izi okuyucu da oldukça başarılı. Parmağınızı sensöre koyduğunuz anda telefonun kilidi açılıyor ve bu Touch ID kullanımınızı önemli ölçüde geliştiriyor.

Performans

Hem iPhone 7 hem de iPhone 7 Plus, Apple’ın A10 Fusion yonga setinden güç almaktadır. Yüksek performanslı çekirdeğe sahip olan bu çip, ek olarak daha iyi pil ömrü içinde iki düşük güçlü çekirdeğe sahip. Bu da cihazlardan hem daha iyi performans almanızı sağlıyor, hem de pilin daha uzun süreli gitmesine de olanak tanıyor.

Yazılım

2016 yılında piyasaya sürülen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ilk olarak iOS 10’u kullanıyordu. O zaman bu yana şirket son sürümleri her iki telefon içinde sundu. Şu anda Apple’ın dört yaşındaki iPhone 7 serisi iOS 14’e sahip ve şirketin getirdiği hemen hemen tüm yeniliklerden yararlanıyor.

Sonuç

Günümüzde iPhone’lara para vermek epey zor bir hal aldı. Zira artan döviz kuru ve yeni telefonlardaki zamlar, kullanıcıların bir kısmını uygun fiyatlı iPhone almaya yönlendiriyor. Sizlerde düşük bütçeli iPhone kullanmak istiyorsanız iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Yorum Ekleyin