Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Bitmeyen efsane: 2021’de PES 2013 oynamak için 5 sebep!

Ana sayfa / Oyun

PES serisi olarak 2013 yılında çıkan yapım oyuncuların gönüllerinde oldukça yer etti. İnternet kafelerde zaman öldürdüğümüz oyun hala Pro Evolution Soccer‘ın en iyilerinden birisi olarak geçiyor. O zamandan beri kemik oyuncu kitlesini pek kaybetmeden yoluna çeşitli modlarla güncelliğini yitirmeden devam ediyor.

Oyunun sunduğu rekabetçi yapısı onun daha ön plana çıkmasında önemli bir rol oynuyor. Çünkü topun genellikle orta sahada geçmesi ve kale önlerine pek yaklaşılamaması eğlencenin dozunu biraz daha arttırıyor. Aynı zamanda sizleri daha çok taktik geliştirmeye itiyor.

2021 yılında CS 1.6 oynamak için 5 neden

Counter Strike 1.6 eski bir oyun olsa da günümüzde hatrı sayılır oyuncu topluluğu var. Biz de 2021'de bu oyunu oynamak için 5 neden bulduk.

Reklam
Reklam

2021 yılında PES 2013 oynamak için 5 neden

Güncel modlar

PES 2013 üçüncü parti pek çok modu barındırıyor. Grafik, forma, kadro ve daha birçok seçenek yer alıyor. Bunlar arasından 2021 yılına uyarlanmış lig ve formasyon gibi çeşitli modlar da var. Bunlar oyunun güncelliğini koruyarak günümüzde yapılan transferleri hazır halde oyuna ekliyor. Bu da Pro Evolution Soccer 2013‘ün eskimesinin önüne geçiyor.

Sistem gereksinimleri

PES serisinin güncel oyunları sistem gereksinimleri konusunda 2013 yılındaki Konami‘nin futbol oyununa göre biraz daha yüksek. Bu nedenle oyuncuların ellerindeki PC donanımlarının yetersiz kalması oldukça muhtemel duruyor. Bu nedenle hayranların eski bilgisayarlarında PES 2013‘ü çalıştırabilmesi oldukça önemli bir duruma parmak basıyor.

Oyun modları

PES 2013 bünyesinde Ana Lig ve Efsane Ol gibi oldukça ilgi çekici modları barındırıyor. O dönem sunduğu özellikler ile oldukça dikkat çekti. Özellikle Ana Lig’deki o transfer yaptıktan sonra ya da maç öncesi animasyonlar oldukça oyuncuyu oyuna bağlar nitelikteydi. Şu anki Pro Evolution Soccer yapımlarına göre oyuncu kariyeri animasyonları da daha fazla sayıdaydı. Bu da yapımın öne çıkmasında önemli bir etken oldu.

Yeni oyunlara ayak uyduramama

PES 2013 oynayanlar için paslaşma ya da kale önüne ulaşma çok zor bir yol değil. Bu yüzden 2021 yılında tercih edilmesinin bir diğer nedeni de bu. Örneğin FIFA‘yı ele alırsak, daha simülasyon tarzındaki oynanışı nedeniyle Pro Evolution Soccer oyuncuları tarafından eleştiri aldığı zamanlar oluyor. Bu noktada daha arcade yapısıyla Konami‘nin popüler futbol oyunu ön plana çıkıyor. Özellikle FIFA’nın yeni oyunlarıyla birlikte gelen taktiksel defans seçeneği PES oyuncularını oyunu iadeye kadar götürmesine sebep oluyor.

Oynanış

PES 2013‘ün oynanış mekanikleri oyuncuları oldukça eğlendiriyordu. İki arkadaş arasında geçen kıran kırana mücadele aksiyon dozajını bir üst seviyeye taşıyordu. Özellikle topun genellikle iki takım arasında hızla yer değişmesi rekabeti arttıran bir unsurdu. FIFA ve PES‘in yeni oyunları oyunculara bu denli bir rekabet pek oluşturamadığı için Pro Evolution Soccer 2013 oyununun 2021 yılında tercih edilmesinin sebeplerinden birisi budur.

Sizler PES 2013 hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizin de ilginç anılarınız var mı? Fikirlerinizi ve görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam