Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2021 yılının en popüler internet sitesi belli oldu!

Ana sayfa / Haberler

TikTok, Google, Facebook gibi şirketler, internet dünyasının en tepesinde olma konusunda oldukça kararlı. Özellikle yeni yılın gelişine az bir süre kala çıkan yeni veriler de bunu doğrular nitelikte. Son yapılan araştırmada, kullanıcıların en çok ziyaret ettiği web siteleri belli oldu.

Geçtiğimiz yıl zirvede yer alan Google, bu sene yerini kaptırarak ikinci sıraya yerleşti. Ayrıca yarışmanın galibi de oldukça sürpriz bir isim olarak dikkat çekiyor.

Instagram’dan önce davrandı! TikTok, çok istenen özelliği getiriyor

TikTok, üçüncü taraf uygulamaya gerek kalmadan videoları yeniden paylaşmayı sağlayan 'Repost' butonunu test ediyor.

Bu yılın en popüler sitesi TikTok

Cloudflare isimli bulut hizmeti sağlayan bir şirketin yaptığı araştırma, 2021 yılındaki kullanıcı trendini gözler önüne serdi. Site popülerliği üzerine yapılan araştırma, ilginç sonuçları da gözler önüne serdi. “1.1.1.1 Genel DNS Çözümleyicisi” üzerinden elde edilen sonuçlar, Cloudflare‘ın küresel İnternet trafik kalıpları hakkında sahip olduğu bir dizi veriyi’ içermekte.

Kendi geliştirdiği Radar isimli hizmet ile detaylı grafikler paylaşmaya devam eden şirket, şaşırtıcı sonuçlar çıkardı. Buna göre 2021‘in en popüler internet sitesinin TikTok olduğu öğrenildi. Başarılı sosyal medya platformunu Google ve Facebook takip etti. Son dönemlerde başarısıyla dikkatleri üzerine çeken TikTok, yine de iki devi geride bırakmasıyla büyük sükse yapmayı başardı.

Geçen senenin lideri Google ikinci olurken, 2020′nin ikincisi Facebook‘un da üçüncülüğe gerilemesi düşündürdü. Öte yandan TiktTok‘un en büyük rakibi sayılabilecek Instagram ise ilk 10 içerisinde yer alamadı. Aynı şekilde Twitter‘ın da popülaritesinde ciddi bir düşüş gözlemlendi.

Sıralama20212020
1.TikTok.com Google.com
2.Google.com Facebook.com
3.Facebook.com Microsoft.com
4.Microsoft.com Apple.com
5.Apple.com Netflix.com
6.Amazon.com Amazon.com
7.Netflix.com TikTok.com
8.YouTube.com YouTube.com
9.Twitter.comInstagram.com
10.WhatsApp.com Twitter.com

Tam olarak nasıl birinci olduğu açıklanamayan TikTok‘un, Ağustos 2021‘den bu yana liderliği aldığı öğrenildi. Öte yandan sosyal medya platformunun, Google ile ciddi bir yarışta olduğu ve gün gün sıralamanın değişebileceği de aktarıldı. Ancak bu yıl içerisinde birinci olduğu gün sayısı daha fazla olan TikTok, 2021‘in en popüler sitesi olarak kabul edildi. Bakalım önümüzdeki senenin sıralaması tam olarak nasıl çıkacak, bekleyip göreceğiz.

Peki sizler TikTok‘un başarısını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce sosyal medya platformu birinciliği hak etti mi? Görüşlerinizi bizlere aktarmayı unutmayın.

Yorum Ekleyin