Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2022 Apple Bahar Etkinliği bize ne gösterecek?

Ana sayfa / Haberler

Apple’ın yılın ilk büyük ürün duyuruları genellikle Mart veya Nisan aylarında gerçekleşiyor, bu nedenle eğilimin 2022’de devam etmesi için halen güçlü duyumlar yer alıyor. Peki hangi ürünleri beklemeliyiz?

Geçmişteki bahar etkinliklerinde Apple ne tanıttı?

Geçen yıl 20 Nisan’da AirTag, yeni iPad Pro ve M1 işlemcisi bulunan 24 inç iMac modelleri, ikinci nesil Apple TV 4K ile iPhone 12 ve 12 mini’nin yeni mor rengini tanıtmak için etkinlik düzenleyen Apple, bir önceki yıl ise etkinlik yapmadı.

Ancak bunun sebebi COVID-19’un o yılın Mart ayında dünya çapında bir salgın olarak ilan edilmesi olduğu biliniyor. Apple 2020 yılında, 18 Mart’ta güncellenmiş MacBook Air ve iPad Pro ile 15 Nisan’da iPhone SE 2020 dahil olmak üzere yeni ürünlerini duyurmaya devam etmişti.

Reklam
Reklam

2019 yılında ise şirket, Mart ayında basın bültenleriyle yeni iPad Air ve iPad mini modelleri, yeni 21.5 inç ve 27 inç iMac modelleri ile ikinci nesil AirPods dahil olmak üzere birçok yeni ürünü duyurdu. Apple, ayın ilerleyen günlerindeyse Apple Card, Apple TV+, Apple News+ ve Apple Arcade’i tanıttığı hizmet odaklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

2018’de, yılın ilk büyük ürün sürümü, tam boyutlu HomePod’un siparişe hazır hale geldiği Şubat ayında geldi. Apple, Mart ayında eğitim odaklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı ve burada altıncı nesil düşük maliyetli iPad‘i tanıttı.

Apple, 2017’de bir bahar etkinliğine ev sahipliği yapmadı, ancak beşinci nesil düşük maliyetli iPad’i , iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için (PRODUCT) RED renk seçeneğini ve Mart ayında basın bültenleriyle de yeni Apple Watch kayış seçeneklerini duyurdu.

2022 Apple Bahar Etkinliği’nde ne göreceğiz?

Apple’ın 2022’de uzun bir yeni ürün listesi sunması bekleniyor ve bu Mart veya Nisan’da bir etkinlik olsun veya olmasın duyurulması en muhtemel olanlar arasında, Apple tarafından desteklenen yeniden tasarlanmış 27 inç iMac ve 5G özellikli üçüncü nesil iPhone SE yer alıyor.

5G destekli yeni iPhone SE

Tayvanlı bir araştırma şirketi olan TrendForce’a göre Apple, bu yılki planları içerisinde ilk çeyrekte üçüncü nesil iPhone SE duyuracak. Zaman tahmini doğru çıkarsa, Mart ayı sonuna kadar cihazın piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, yeni iPhone SE’nin 4.7 inç ekran, Touch ID düğmesi ve daha kalın çerçevelerle mevcut modelle benzer bir tasarıma sahip olacağını iddia etti. Kuo, cihazdaki önemli yükseltmelerin 5G desteği ve daha hızlı bir işlemci içereceğini söyledi. Tahmin edilen işlemci ise iPhone 13 serisinde bulunan A15 yongası.

Yeni 27 inç iMac

Apple’ın 2022’nin ilk yarısında piyasaya sürülmek üzere mini LED ekranlı 27 inçlik yeni bir iMac planladığı söyleniyor. Yeni 27 inç iMac, ekranla ilgili söylentilerin güvenilir bir kaynağı olduğunu kanıtlayan görüntü endüstrisi danışmanı Ross Young’a göre, daha akıcı içerik ve kaydırma için 120 Hz’ye kadar değişken yenileme hızı sağlayan ProMotion’ı destekleyecek.

Güvenilirliği kanıtlanmış başka bir kaynak olan Twitter kullanıcısı dylandkt, yeni 27 inç iMac’in bu yılın başlarında piyasaya sürülen 24 inç iMac ile benzer bir tasarıma sahip olacağını, ancak daha koyu bir renk şemasına sahip olacağını iddia etti. Ayrıca bilgisayarın, 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’da kullanılan aynı M1 Pro ve M1 Max yongaları tarafından destekleneceğini söyledi.

Yeni Mac mini

Apple’ın ayrıca 2022’de M1 Pro ve M1 Max yongaları tarafından desteklenen yeni üst düzey Mac mini konfigürasyonlarını piyasaya sürmesi bekleniyor ve yeni 27 inç iMac ile birlikte Mart veya Nisan duyurusunda yer alacağı düşünülüyor.

Apple, Kasım 2020’de Mac mini’yi M1 yongasıyla zaten güncelledi, ancak üst konfigürasyonlu modeller için Intel işlemcileri kullanmaya devam ediyor.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam