Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2022 Dünya Kupası’nın maskotu ve topu sosyal medya gündeminde!

Ana sayfa / Sosyal Medya

2022 yılında Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kupası için hazırlıklar yavaş yavaş tamamlanıyor. Daha önce Adidas tarafından geliştirilen Al Rihla isimli top ve şimdi de 2022 Dünya Kupası’nın maskotu sosyal medya kullanıcılarını ikiye bölmeyi başardı.

Hayranlar üzgün: FIFA serisinin yeni adı ortaya çıktı!

Bu yıl duyurulması beklenen FIFA 23, son gelen bilgilere göre farklı bir isimle gelecek. Peki oyunun yeni adı ne olacak?

Dünya Kupası maskotu ve topu neden eleştiriliyor?

Adidas, Katar’daki 2022 Dünya Kupası için futbol topu tasarladı. Top, Arapça’da ‘yolculuk’ anlamına gelen ‘Al Rihla‘ olarak adlandırıldı ve iddiaya göre bugüne kadar futbol turnuvasında kullanılan en hızlı top olma özelliğine sahip.

Adidas’a göre Al Rihla isimli top, vuruş doğruluğunu ve tutarlılığını artırmanın yanı sıra aerodinamiği geliştirmek için hız kabuğuyla geliştirildi. Ancak tüm bu özellikler, Al Rihla topunun sosyal medyada tartışmalara yol açmasını engelleyemedi.

Kullanıcılar topun, su bazlı mürekkep ve yapıştırıcı ile tasarlanmış gibi göründüğünü söyledi. Birçok futbol yazarı da topun tasarımından şüphe duyduğunu belirtti.

Adidas Tasarım Direktörü Franziska Loeffelmann ise yeni tasarımın, top havada süzülürken hızını korumasını sağladığını iddia etti. “Bugüne kadarki en hızlı ve en doğru Dünya Kupası topunu” tasarladıklarını ifade eden Loeffelmann, radikal yeniliklere kapı araladıklarını söyledi.

Geçtiğimiz gün tanıtılan 2022 Dünya Kupası maskotu La’eeb de sosyal medyanın gündemine girmeyi başardı. La’eeb, Arapça’da süper yetenekli oyuncu anlamına geliyor. FIFA’nın açıklamasına göre Dünya Kupası Katar 2022’nin resmi maskotu, “enerji dolu ve herkese futbol sevgisi aşılayacak”.

Bir önceki Dünya Kupası’nın (2018 Dünya Kupası ) resmi maskotu Rusçada “golcü” anlamına gelen Zabivaka’ydı. Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nın maskotu ise Adı Portekizcedeki iki kelimenin birleştirilmesiyle oluşturulan Fuleco’ydu (Futebol ve Ecologia).

Ancak Katar için hazırlanan La’eeb, son iki yılın maskotlarından daha fazla eleştiri alıyor. Birçok sosyal medya kullanıcısı maskotun anlamsız bir tasarıma sahip olduğunu düşünüyor.

Peki ya siz 2022 Dünya Kupası maskotu ve topu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yorum Ekleyin