Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2022’nin en çok satan otomobil markası belli oldu!

Ana sayfa / Otomobil

Avrupa Otomobil Üreticileri (ACEO), 2022 yılı ile ilgili otomobil tescil verilerini paylaştı. Bu veriler sonucunda ise 2022’de dünyanın en çok satan otomobil markası belli oldu. Geçtiğimiz yıl tedarik sıkıntısı otomobil üretimini olumsuz etkilese de 2022’nin en çok satan otomobil markası Toyota oldu. İşte detaylar!

Toyota, 2022 yılında toplam 10 milyon 483 bin 24 araç sattı

Avrupa Otomobil Üreticileri’nin açıkladığı verilere göre 2022 yılında en çok satan otomobil markası tekrar Toyota oldu. Şirket, geçen yıl 10 milyon 483 bin 24 araç satışıyla dünya pazarındaki liderliğini üçüncü kez yaşamayı başardı.

Japon devi bu konuda 2021 yılına göre yalnıza yüzde 0,1’lik bir düşüş yaşadı. Volkswagen’in 8,3 milyon satış yaptığı 2022’nin ilk döneminde de Toyota, rakipleri gibi küresel tedarik sorunları, çip krizi ve lojistik sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Şirket, tüm sorunların sonucunda ise başarısını Asya’daki yoğun talebe borçlu olduğunu belirtti.

Toyota’dan yerli üretim müjdesi! Avrupa’da bir ilk olacak!

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Toyota Avrupa operasyonunda şarj edilebilir otomobil ve batarya üreten ilk tesis oluyor.

Bu verilerin yanı sıra 2022 yılında en çok satan otomobil modelleri de ortaya çıktı. Listenin başında ise yine Toyota yer alıyor. Bu liste ise şu şekilde:

Toyota, daha öncesinde 2023 yılı için toplam 10.6 milyon araçlık bir ön üretim hedefi koydu. Ancak şirket, etkisi sürmeye devam eden COVID-19 ve tedarik sıkıntıları nedeniyle bu konu hakkında kesin konuşmuyor. Ayrıca bir açıklamasında Toyota, otomotiv sektöründe çip krizinin devam ettiğine dikkat çekti.

Peki, siz 2022 en çok satan otomobil lideri Toyota hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorum Ekleyin