Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2022 Ford Ranger’ın özellikleri ortaya çıktı!

Ana sayfa / Otomobil

Otomobil üreticisi Ford, 2022 Ranger (pick-up) modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirket yetkilileri, dün bir duyuru yaparak yeni nesil Global Ranger‘ı tanıttı. Bununla birlikte, şirket Kuzey Amerika için başka bir pick-up araç geliştirdiğini de açıkladı. Yetkililer Kuzey Amerika bölgesine özel hazırlanan aracın çıkış tarihi hakkında bilgi vermedi. Ancak biz konumuza dönerek yeni nesil global Ranger’ın özelliklerini bir göz atalım…

Xiaomi’den elektrikli otomobil konusunda dev hamle!

Elektrikli otomobil işine adım atan Xiaomi, kısa süre önce yayınladığı mali raporda önemli bir eşiği aştığını duyurdu.

2022 Ford Ranger, bu özelliklerle gelecek!

11 yıl önce Ford’un T6 nesli Ranger‘ı piyasaya sokmasının ardından bekleyenler sonunda yeni modele kavuşuyor. Bu yeni pick-up, mevcut Ranger’a kıyasla büyük farklar getirmiyor. Ancak iyi bir izlenim bırakacak kadar modern ve farklı. Zaten, “Şimdiye kadarki en akıllı, en çok yönlü ve en yetenekli Ranger” olarak tanımlanıyor. Araç, Maverick ve F-150 ile uyumlu özellikler taşıyor.

Reklam
Reklam

2022 Ford Ranger, turbo dizel de dahil olmak üzere her tür benzin ve dizel motor seçeneğine sahip. Dört farklı motor seçeneğiyle sunulacak araç, 3.0 litre V6 turbo dizel, 2.0 litre dört silindir tek turbo dizel, 2.0 litre dört silindir çift turbo dizel ve 2.3 litre EcoBoost dört silindir benzin seçenekleriyle gelecek. Bununla birlikte, tüm motorlar 6 ileri vitesli manuel ya da otomatik şanzımana sahip olabilecek. Bunun yanı sıra 10 ileri vitesli otomatik şanzıman seçeneği de bulunuyor.

11 yılın ardından gelen model, tasarım özellikleriyle ön plana çıkıyor. Araç, matrix LED far takımlarının yanı sıra 360 derecelik kamerayla piyasaya çıkacak. Ayrıca 4×2 ya da 4×4 sürüş satın alınabilecek. Bu arada, yeni model eskiye kıyasla 50 mm daha geniş dingil mesafesine ve yine 50 mm daha büyük kasaya sahip. Yani önceki araçtan biraz daha büyük ve konfor açısından daha avantajlı.

Motor1 ve CNET‘in haberlerine göre, Ford Ranger 2022 modelde geniş vites topuzu yok. Bunun yerine, yeni nesil bir joystick tasarımı tercih edildi. Ayrıca araç, SYNC4 bilgi eğlence işletim sistemiyle geliyor. Araçta, 10.1 inç12 inç boyutlarda multimedya ekranı yer alıyor. Bununla birlikte, dijital gösterge paneli de bulunuyor.

Resmi duyuruda Ford, aracı şirketin Avustralya operasyonunun tasarladığını söyledi. Son olarak, Ford’un yeni Ranger’ı Şubat 2022′de tanıtılacak.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam