Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2022 IMEI kayıt ücreti ne kadar oldu?

Ana sayfa / Haberler

Akıllı telefon fiyatları artan kur ve vergiler nedeniyle yükselmeye devam ediyor. Bu nedenle pek çok kişi yurt dışından cihaz alma seçeneğini değerlendiriyor. Ancak kullanıcıların başka ülkelerden getirdikleri ürünleri ellerini kollarını sallayarak kullanmaları mümkün değil.

Bunun için öncelikle IMEI kayıt ücreti ödemek ve yasal olarak cihazı ve numarasını listelemek gerekiyor. Ne yazık ki ekonomideki dalgalanmalar bu ücretleri de etkiliyor. Son olarak açıklanan yeniden değerleme oranlarıyla beraber fiyatlar da değişiyor. İşte 2022 IMEI harcı

Bakan Varank, TOGG’a ne kadar harcadıklarını açıkladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bütçe komisyonu toplantısı sonrasında TOGG projesinin gidişatı ile ilgili açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

2022 IMEI kayıt harcı ne kadar?

Ülkemizdeki vergi oranları, harç ve cezalara uygulanan zamların belirlenmesinde kullanılan yeniden değerleme oranı açıklandı. 2021 yılı için yüzde 9,11 olarak belirlenen bu oran, ne yazık ki 2022’de yüzde 36,20‘ye yükseldi. Üretici Fiyat Endeksi‘nin (ÜFE) 12 aylık ortalaması baz alınarak yapılan hesaplama, günlük hayatımızın pek çok noktasını etkiliyor.

Teknoloji ve özellikle akıllı telefon pazarını da etkileyen bu gelişme, en çok da IMEI haçlarını da değiştiriyor. Peki 2022 IMEI kayıt ücreti ne kadar oldu? Yapılan açıklamaya göre bu miktar 2.732 TL olarak belirlendi. 2021 yılında istenen para ise 2.006 TL idi. Yani 1 sene içerisinde ücret yüzde 36 arttı.

Ne yazık ki söz konusu artış inanılmaz derecede yüksek. Ancak zam illa bu kadar yüksek olmak zorunda değil. Anayasa’da yer alan bir maddeye göre yeniden değerleme oranı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı‘nın yetki alanında bulunuyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanı‘nın ücretler üzerinde değişiklik yapması mümkün. Ne yazık ki şu an için bu konuyla ilgili herhangi bir karar alınmış değil.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Cumhurbaşkanlığı, 2022 IMEI kayıt ücreti konusunda bir değişiklik yapacak mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam