Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2022 Kia Carens tanıldı: İşte özellikleri!

Ana sayfa / Otomobil

Kia, dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasında. Şirket, son zamanlarda yaptığı atakla birlikte satışlarını artırmaya başladı. Şirketin yeni SUV modellerinin dış tasarımı ve iç mekan tasarımı kullanıcılar tarafından çok sevildi.

Kia, son zamanlarda yaptığı atağa hız kesmeden devam ediyor. Şirket, geçtiğimiz aylarda sevilen modellerinden Sportage’ın makyajlı versiyonunu piyasaya sürmüştü. Şimdi de Kia, Hindistan’da Kia Carens‘in 4. neslini tanıttı.

2023 Kia Sportage Hybrid tanıtıldı! İşte özellikleri

Güney Kore merkezli Kia, kısa süre önce 2023 Sportage Hybrid modelini vitrine çıkardı. Peki araç sürücülere neler sunuyor?

2022 Kia Carens tasarımı ve özellikleri

Bugün Hindistan’da Kia Carens’in 4. nesli tanıtıldı. Otomobil, ilk olarak karşımıza 1999 yılında bir minivan olarak piyasaya çıkmıştı. Ancak 4. nesille birlikte araç form değiştirdi ve SUV olarak karşımıza çıktı. Aracın 4. nesli Kia Seltos ile aynı platformu kullanıyor. Aracın eski nesline göre hem dış tasarımında hem de iç mekanında birçok değişiklik olmuş.

Dış tasarıma bakarsak aracın yeni Kia modellerinden alışık olduğumuz tasarım çizgilere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Aracın önünde yeni Kia Sportage‘da kullanılan farlara benzer farlar bulunuyor. Bunun dışında aracın ön kısmında yeni Kia modellerinde bulunan ızgaradan bulunuyor. Aracın arka tarafında da bizleri Kia Sportage’a benzer bir tasarım karşılıyor.

Kia Carens; 4540 milimetre uzunluk, 1800 mm genişlik ve 1700 mm yükseklik sunuyor. Aracın dingil mesafesi ise 2780 mm olarak açıklanmış. Bu değer aracın kendi segmentindeki en büyük değer. Bu sayede araç bir önceki nesline göre çok daha büyük. Ayrıca uzayan aks mesafesi sayesinde aracın iç mekanı bir önceki nesline göre daha ferah ve geniş.

Aracın dış mekanında olduğu gibi iç mekanında da birçok değişiklik yapılmış. Aracın iç mekanında dijital gösterge paneli ve multimedya ekranı bulunuyor. Bu multimedya ekranı 10.25 inç büyüklüğe sahip. Araç bu teknolojiler sayesinde modernliği yakalamış. Ayrıca araçta fiziksel düğmeleri seven kullanıcılar için fiziksel düğmelere yer verilmiş.

Araçta 64 renkli ambiyans aydınlatması ve soğutmalı ön koltuklar bulunuyor. Bir diğer güzel özellik ise ses sistemi. Araçta 8 hoparlörlü BOSE ses sistemi bulunuyor. Ayrıca araçta standart olarak diğer Kia modellerinden alışık olduğumuz Yokuş Yardım Kontrolü ve Fren Destek Sistemi gibi güvenlik donanımları bulunuyor.

Motor seçenekleri ve fiyatı

Kia Carens 2022, Kia Seltos’da olan motorlarla piyasaya çıkacak. Motor seçeneklerinden biri 115 bg güç ve 144 Nm tork üretebilen 1.5 litrelik benzinli motor. Bir diğer benzinli seçenek ise 1.4 litrelik 140 bg güç ve 242 Nm tork üreten motor. Son olarak araçta 115 bg güç ve 250 Nm tork üretebilen 1.5 litrelik bir dizel motor bulunuyor. Benzinli motorlar 6 ileri manuel ve 7 ileri otomatik şanzımanla alınabilirken dizel motor 6 ileri otomatik şanzımanla alınabiliyor.

Aracın fiyatı ise henüz belli değil. Aracın 2022’nin 1. çeyreğinden itibaren Hindistan ve diğer pazarlarda satışa sunulması bekleniyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce Kia Carens nasıl olmuş? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi aşağıda belirtmeyi unutmayın.

Yorum Ekleyin