Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2022 yılında iPhone 13S görecek miyiz?

Ana sayfa / Haberler

iPhone 3GS’den iPhone XSe kadar birçok modelde yer alan “S” ekinin ne anlama geldiği tam olarak bilinmiyor. Net olarak bilinen tek şey, iPhone 3GS lansmanında Phil Schiller’ın bu ekin hız anlamına geldiğini söylemesiydi.

2018’de piyasaya çıkan son S ekine sahip iPhone XS üzerinden 4 yıl geçti. Ancak her yıl bir ihtimal olarak spekülasyonlar arasında yer aldı. Burada Apple’ın iPhone 9isimlendirmesini neden es geçtiğinin de bilinmediğini vurgulamak gerekli.

iPhone 13, iPhone 12 Pro Max’i geçti!

iPhone 13 ailesinin DXOMark sonuçları açıklanmaya devam ediyor. iPhone 13 Pro'dan sonra standart iPhone 13 modelinin sonucu da şaşırttı.

Reklam
Reklam

iPhone “S”, iyi bir markalaşma hareketi miydi?

Açıkçası bu “S”, hiçbir zaman iyi bir seçenek olmadı. Çünkü bu isimlendirmedeki cihazlar Apple’ın “yılı geçiştirmeye çalışıyorlar” izlenimini verdiğini düşündürüyordu kullanıcılara. Ayrıca bu telefonların “ara model” olduğu konusunda geniş bir ortak fikir vardı.

2017’de iPhone 8 serisi ve daha da önemlisi iPhone X piyasaya sürüldüğünde, Apple serisine daha fazla derinlik ve daha fazla seçenek vermek istedi. Tim Cook ve şirket, iPhone 5S’e kadar iki (6 ve 6 Plus’tan beri) veya üç farklı iPhone modeli sunuyordu. Böylece, iPhone 8 doğal olarak gerçek bir S modeli gibi iPhone 7S rolünü üstlendi.

Ardından 2018’de Apple, bunun başka bir yolu olmadığına karar verdi. Şirketin 2018 model iPhone için yeni bir tasarımı yoktu, bu yüzden başka bir “S” yılına karar verdi. Her “S” modeli gibi, iPhone XS de ilham verici olmasa da iyi bir gelişmeydi. 4 GB RAM ve 7 nm çip ile çıkış yaptı, ancak en önemlisi, iPhone X’in kamerasının kötü görünmesini sağlayan ilk rekabetçi Akıllı HDR sürümünü tanıttı ve sonunda XS’i Google Pixel ile aynı seviyeye getirdi.

iPhone XS’ten önceki “S” modellerinde daha da önemli iyileştirmeler olmuştu:

“S” iPhone artık hayatımızda yoktu ancak ve Apple, sahneye başka bir iPhone’u yani 12 mini’yi ve diğer üç modeli tanıtma fırsatını kullandı. Markanın stratejisi tamamen değişti. Satışlara dayanarak, iPhone 12 mini muhtemelen hata olarak nitelendirildi. “Küçük” ve “daha az” konsepti için “mini” ilişkisi kullanıldı. Bu durum büyük olasılıkla insanları yurtdışında 100 dolar daha pahalı olan “uygun” iPhone 12’ye doğru yöneltti.

Apple’ın değiştirdiği bu stratejiyle birlikte, bu yıl karşımıza çıkan iPhone 13 ailesi de, geçen yılki isimlendirmelerle karşımıza çıktı. “S” serisinin tamamen bittiğini, hatta iPhone 14 ailesinde “mini” isimlendirmesinin kalkacağı da bir gerçek olarak karşımızda duruyor.

Apple’ın bu stratejisi hakkındaki görüşlerinizi bizlere belirtmeyi unutmayın!

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam