Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2022 yılının en çok beklenen filmleri

Ana sayfa / Sinema

2022 yılına giriş ile birlikte, en çok beklenen filmler de merak konusu olmuştur. Pandeminin etkisini azaltması ile tekrardan hareketlenen sinema sektörü, yeni yılda da seyircileri mutlu edecekmiş gibi gözüküyor. Zira 2022 yılı için bir hayli kalabalık ve büyük yapımlar, izleyicilerin karşısına çıkıyor olacak.

Peki bu yılın en çok beklenen filmleri tam olarak hangileri? Tamamen hayranların geri dönüşlerine bağlı oluşturduğumuz 10 yapımı bünyesinde barındıran listeyi birlikte inceleyelim.

Marvel filmlerinin sektördeki hacmi büyüyor!

Marvel filmleri, sektördeki hacmini genişletiyor. Son yapılan araştırmaya göre satılan biletlerin büyük bir kısmı stüdyoya ait.

Reklam
Reklam

2022’de hayranlara göre en çok beklenen filmler

Rotten Tomatoes ve benzeri sitelerdeki geri dönüşlere göre hazırlanan liste, pek çok kategoriden yapımları sizlere sunuyor. Korku filmlerinden, animasyonlara veyahut serilerin devamına, bir sürü içeriği bulabileceksiniz. 2021 yılında artan hareketin ardından yoğun dönemlere girişin sinyalleri de 2022 içerisinde verilecek gibi gözüküyor. Popüler kültürün etkisini yoğun bir şekilde hissettirdiği sinema dünyasındaki, en merak uyandıran yapımlara göz atmaya başlayabiliriz.

Lightyear – 17 Haziran 2022

2022 içerisinde en çok beklenen filmler listemizi, bir animasyon ile açıyoruz. Oyuncak Hikayesi serisinden tanıdığımız Buzz Lightyear, kendi hikayesi ile izleyicilerin karşısına çıkacak. Normalde bir oyuncak olarak nitelendirilen karakter, fragmanda görülenlere göre farklı bir tarzda beyaz perdeye çıkacak. Merakla beklenen yapım, 17 Haziran 2022‘de sinemalarda.

The Northman – 22 Nisan 2022

Liste içerisinde en az dikkat çeken yapımlar arasında yer alsa da, The Northman oldukça iddialı kadrosu ile dikkat çekiyor. The Lighthouse ile adından söz ettiren Robert Eggers, filmde yine yönetmenlik koltuğunda oturacak. Bununla birlikte Nicole Kidman, Alexander Skarsgard, Anya Taylor-Joy ve Willem Dafoe yapımda başrollerde yer alacaklar.

Avatar 2 – 16 Aralık 2022

Dünyanın en çok gişe hasılatı elde eden filmi olan Avatar, yeni yapımı ile izleyicilerinin karşısına çıkacak. James Cameron‘ın tekrardan yönetmenlik koltuğuna oturacağı filmden, herhangi bir detay paylaşılmadı. Oldukça merak uyandıran yapım, senenin kapanışı yaparken ki en büyük konu başlığı olacak.

The Flash – 4 Kasım 2022

DC evreni, Marvel evreni kadar sinema dünyasında istikrarlı olamadı. Eleştirilerin odağında kalan yapımlar, hayranları da kimi zaman mutsuz etti. Ancak Warner Bros. cephesine göre bu durum tersine dönebilir. Zira çizgi roman evreninde de önemli bir olay olan Flashpoint, DC evrenini temizlemeye geliyor. Birçok ismin vedası olacak yapım, Kasım ayında izleyenlerin karşısına çıkacak.

Uncharted – 18 Şubat 2022

Kuşkusuz oyun dünyasının en önemli serilerinden biri olan Uncharted da 2022‘de en çok beklenen yapımlar arasında yer alıyor. İddialı kadrosu ile merak uyandıran film, Tom Holland, Mark Wahlberg ve Antonio Banderas gibi isimleri kadrosunda bulunduruyor. Nathan Drake‘in beyaz perdedeki macerası, Şubat ayında izleyicisinin karşısında olacak.

Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları – 15 Haziran 2022

Harry Potter evreninden çıkan bir işin, en çok beklenen filmler arasında yer almaması sürpriz olurdu. Fantastik Canavarlar serisinin bir sonraki yapımı, bu kez sevilen karakter Dumbledore’a odaklanacak. Pek çok hayranın merakla beklediği yapım, 15 Haziranda izleyicisi ile buluşacak.

Halloween Ends – 14 Ekim 2022

En çok beklenen film listemizin, korku kategorisinden gelen bir üyesi ile birlikteyiz. Klasikler arasında sayılan Halloween serisi, artık sonra eriyor diyebiliriz. Henüz bir fragmanın paylaşılmadığı yapım, Michael Myers ile son bir yüzleşmenin daha yaşanacağını bizlere gösteriyor. Film, isminden de anlaşılacağı üzere tam da Cadılar Bayramı‘nda izleyicilerinin karşısına çıkacak.

Doctor Strange In The Multiverse Of Madness – 6 Mayıs 2022

Doctor Strange In The Multiverse Of Madness için, Marvel evreninin geleceğinin belirleneceği yapım desek yanlış olmaz. Çoklu evrenlerin ciddi bir şekilde işleneceği yapım, Sam Raimi‘nin de süper kahraman filmlerine dönüşüne şahitlik edecek. Korku filmi tadında olması tahmin edilen yapım, Scarlett Witch, Loki gibi karakterleri de beyaz perdeye yeniden çıkaracak.

Thor Love and Thunder – 8 Temmuz 2022

En çok beklenen filmler listemizin son iki üyesini ağırlarken, yine bir Marvel filmi ile beraberiz. Taika Waititi ile teması tamamen değişen Thor serisi, bu yıl izleyicisinin karşısına çıkacak. Natalie Portman‘ın da döneceği film, yaz mevsiminde beyaz perdeye çıkacak. Özellikle çoklu evrenlerin merak uyandırdığı evrende, ilginç gelişmeler olabilir.

The Batman – 4 Mart 2022

2022 yılının en çok beklenen filmlerinin yer aldığı listemizin son sırasına geldik. Mart ayında izleyicisinin karşısına çıkacak The Batman, evrene yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor. Daha önceden şahit olduğumu yapımlara nazaran karakterin, dedektiflik rolünün ön plana çıkacağı yapım, Robert Pattinson, Jeffrey Wright, Zoe Kravitz ve Paul Dano gibi isimleri kadrosunda barındırıyor.

Sizler en çok beklenen filmler listemizi nasıl buldunuz? Sizce listede olmalı dediğini başka bir yapım var mı? Görüşlerinizi ve tahminlerinizi bizlere aktarmayı unutmayın.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam