Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2022 YKS sonuçları açıklandı!

Ana sayfa / Haberler

YKS 2022 sonuçları açıklandı. Üniversite hayali kuran pek çok kişinin merakla beklediği bu sınavın ardından tercih süreci de başlamış oldu. Peki sınav sonuçlarına nasıl bakılır? Sizler için bu sorunun cevabını araştırdık. İşte 2022 YKS sonuçları sorgulama…

YKS sonuç sorgulama nasıl yapılır?

ÖSYM, bu yıl gerçekleştirdiği üniversiteye giriş sınavlarında barajın kaldırıldığını duyurdu. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte aday öğrenciler,  27 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında tercih yapacaklar. 2022 YKS sonuçlarını öğrenmek için uygulamanız gereken adımlar ise şu şekilde:

TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL sınav puanları hesaplanan adaylar, aldıkları puanlara göre önlisans veya lisans tercihi yapabilecek. Adaylar, sonuç ekranında doğru ve yanlış sayısı, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) ile TYT, AYT ve varsa YDT puanını görebilecek.

Reklam
Reklam

YKS sonuçları açıklandı, sosyal medya sallandı!

YKS 2022 sonuçları bugün sabah saatlerinde açıklandı. Bu gelişmeyle beraber sosyal medya da adeta sallandı.

Okul birincilerinin bilgilerinin sisteme girildiğini duyuran ÖSYM, aday öğrencilerin herhangi bir hata oluşması durumunda 25 Temmuz’a kadar MEB’e başvuru yapması gerektiğini açıkladı. Tercih kılavuzunun henüz yayınlanmadığını hatırlatmakta fayda var.

YKS ilk oturuma giren aday sayısı 3.243.425, ikinci otuma giren aday sayısı ise 2.056.512 olarak açıklandı. ÖSYM, YKS tercihlerinin sadece internet üzerinden yapılabileceğini duyurdu. Başvuru merkezleri üzerinden veya posta yoluyla yapılan tercihler kabul edilmeyecek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında ve SDN Forum‘da paylaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam