Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Bu özellikleri görünce, cebinizdeki telefonu hemen değiştirmek isteyeceksiniz! 2023 yılında, hangi telefonlar piyasaya çıkıyor?

Ana sayfa / Akıllı Telefon

Dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olan akıllı telefon dünyası, 2023 yılında da birçok yeni model görecek. Android telefonların yanı sıra yeni iPhone 15 serisiyle 2023’te kullanıcılara önemli değişiklikler sunulacak. İşte Samsung, Apple, Xiaomi, Oppo ve daha fazlasından göreceğimiz akıllı telefonlar.

2023’te hangi akıllı telefonu almalıyım?

2023 yılında birçok yenilik yaşanmasını bekliyoruz. Örneğin iPhone 15 ailesinin ilk kez USB-C bağlantı noktasına sahip olacağı söyleniyor. Birkaç hafta sonra duyurulacak olan bir başka dikkat çeken telefon ise Galaxy S23. Samsung, amiral gemisi ailesini 1 Şubat’ta Unpacked etkinliğinde tanıtacak.

iPhone 15 serisi

Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 15 ailesi neler sunacak? Tahmin edilen önemli değişikliklerden biri, yeni iPhone modellerinde USB-C bağlantı noktasına sahip olması. Ancak bu değişikliğin küresel mi yoksa yalnızca Avrupa’da mı uygulanacağı bilinmiyor.

Eski telefon alınır mı? Bir akıllı telefonun ömrü ne kadar?

Bir akıllı telefonun ömrü ne kadardır? Eski model sıfır telefon mu yoksa ikinci el yeni telefon mu tercih edilmelidir?

iPhone 15 ailesinde beklenen diğer değişiklikler arasında kamera yükseltmeleri ve yeni bir yonga seti yer alıyor. Ek olarak, Dynamic Island tasarımının tüm modellerde benimseneceği ifade edildi. Ayrıca Apple’ın iPhone Pro’nun adını değiştirerek iPhone Ultra’ya çevireceğine dair söylentiler var.

Samsung Galaxy S23 serisi

Yeni seride Galaxy S23, S23 Plus ve S23 Ultra modelleri olacak. Telefonun kamera ve tasarım açısından yükseltmelere sahip olması bekleniyor. Galaxy S23 Ultra’nın 200 Megapiksel ana kamerayla geleceği iddia edildi. Galaxy S22 Ultra’da 108 Megapiksel kamera olduğunu hatırlatalım.

Galaxy S23 serisi elbette ki henüz tanıtılmadı ancak onun yerine sizler için geçen sene çektiğimiz S22 incelemesini izleyebilirsiniz.

Tasarım açısından Samsung, S23 ve S23 Plus’taki kamera çıkıntısını ortadan kaldırmayı planlanıyor. Ancak kameraların dizilim şekli S22 ailesine benzer kalacak. Performans tarafında ise Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2’den gücünü alması bekleniyor. Bazı analistler, Samsung’un kendi Exynos çipinden vazgeçebileceğini ve yalnızca Qualcomm kullanacağını tahmin ediyor.

Xiaomi modelleri (2023)

Çinli üretici Xiaomi’nin başlıca Redmi Note 12 serisini ve Xiaomi 13‘ü duyurmasını bekliyoruz. Redmi Note 12, Redmi Note 12 Pro ve Redmi Note 12 Pro Plus’ı içerecek yeni amiral gemisi ailesi, 5 Haziran’da tanıtılacak. Redmi Note 12 Pro’da 6.67 inç FHD+ OLED ekran, 12GB RAM ve MediaTek Dimensity 1080 yonga setinden gücünü alması bekleniyor.

Bir diğer beklenen model ise Xiaomi 13. Yeni seride Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro ve Xiaomi 13 Ultra olacağı düşünülüyor. Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden gücünü alacağı ve HDR AMOLED ekrana yer vereceği belirtildi.

Samsung, Oppo, Poco ve diğerleri

Samsung’un orta segment için de oldukça iddialı modelleri olduğunu göz ardı etmeyelim. Örneğin Galaxy A54 5G, fiyat-performans odaklı olacak. A53’ün 6,5 inçlik ekranına kıyasla daha küçük, 6,4 inçlik bir ekrana sahip olması bekleniyor.

Bir diğer fiyat-performans ürünü ise Poco X5 Pro. Büyük bataryası ve güçlü kameralarıyla dikkat çeken X5 Pro, gücünü Snapdragon 778G işlemcisinden alacak. Poco X5 Pro, 6.67 inç büyüklüğünde, 120 Hz ekran yenileme hızında Full HD+ AMOLED ekranla görücüye çıkacak.

Oppo tarafında kamerasıyla iddialı Find X6 modelini göz ardı etmemek lazım. Oppo Find X6 Pro, ana kamera olarak 50 megapiksel 1” tipi bir Sony IMX989 sensörü tercih edecek. Öte yandan cihazın ön panelinde 32 megapiksellik bir selfie kamerası olacak.

Siz 2023 yılında çıkacak akıllı telefon modelleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorum Ekleyin