Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2023 Corvette Z06, açık artırmada rekor fiyata satıldı

Ana sayfa / Otomobil

Son dönemin en çok dikkat çeken spor otomobillerinden biri hiç şüphesiz 2023 model Chevrolet’nin yeni Corvette Z06 modelidir. Motorun ilk defa ortada konumlandırıldığı bu modelin ilk örneği, her zaman olduğu gibi açık artırmada satılmak üzere görücüye çıktı. 

Önümüzdeki yaz aylarında satışa sunulacak Corvette Z06, Chevrolet ve Operation Homefront ortaklığında düzenlenen bu açık artırmada dudak uçuklatan bir fiyata satıldı. Milyonlarca dolara alıcı bulan yeni Z06’dan elde edilen gelir, asker ailelerine bağışlanacak. 

Yeni Corvette, yazılım ile güçlendirilemeyecek!

Tanıtımına kısa süre kalan 2020 Chevrolet Corvette yazılım koruma sistemi ile gündemde. Chip tuning seven otomobil tutkunlarını üzecek sistemin detayları dikkat çekiyor.

Reklam
Reklam

Corvette Z06, açık artırmada satılan en pahalı Chevrolet modeli olma özelliğini taşıyor 

Bildiğiniz üzere Chevrolet, üretim bandından inen ilk modellerini açık artırmada satışa sunarak, elde ettikleri geliri hayır kurumlarına bağışlıyor. Amerikalı otomobil devi, aynı etkinliği büyük bir merakla beklenen Corvette Z06 için de gerçekleştirdi. 

VIN001 2023 Corvette Z06 üretim koduna sahip yeni model, düzenlenen açık artırmada rekor bir fiyata satıldı. Amerikalı bir iş insanı olan Rick Hendrick, yeni model için tam tamına 3,6 milyon dolar ödedi. 

Hendrick, ödediği bu fiyatla yeni bir rekor kırdı. Zira bugüne kadar açık artırmada satılan bir Corvette için ödenene en yüksek miktar, 3 milyon dolardı. Ayrıca Rick Hendrick’in bir Corvette meraklısı olduğunu ve 2020 yılında açık artırmada satılan Corvette C8’i de satın aldığını söylemeden geçmeyelim.

Chevrolet Başkanı Steve Hill, Corvette Z06’nın rekor fiyata alıcı bulması hakkında şu ifadeleri kullandı: “Operation Homefront aracılığıyla askerlerimize ve ailelerine destek olmak bizim için bir onurdur. Umuyoruz ki ilk Corvette Z06’dan elde edilecek gelir, ülkemiz için her şeyini feda eden askerlerimize ve onların ailelerine yardımcı olur.” 

Aracın satış fiyatı 90 bin dolardan başlıyor

Yeni Corvette Z06, gücünü 5,5 litrelik V8 motordan alıyor. Tekerlekte 670 beygir güç üreten bu model, Amerika’da 90 bin dolardan başlayan satış fiyatlarına sahip olacak. 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam