Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2023 yılında en çok indirilen PlayStation oyunu belli oldu

Ana sayfa / Oyun

Sony, ABD, Kanada ve Avrupa’da hem PS4 hem de PS5 platformlarında oyuncuların 2023 yılında en çok indirdikleri PlayStation oyunlarını açıkladı. Veriler, spor oyunları, Rockstar Games, Call of Duty ve Hogwarts Legacy’nin öne çıktığı çeşitli türlerin popülerliğini gözler önüne seriyor.

Spor oyunları, PlayStation Store’u domine etmiş

PS4 ve PS5 listelerinde, spor oyunları toplam 80 listenin 20’sinde yer alarak önemli bir paya sahip oldu. Rockstar oyunları yedi, Call of Duty oyunları ise altı listede yer aldı. Harry Potter evreninde geçen bir aksiyon RPG oyunu olan Hogwarts Legacy, ABD ve Kanada’da PS5 listesinde en üst sırada yer alarak yaygın popülaritesini ortaya koydu.

Onu Call of Duty: Modern Warfare 3, Marvel’s Spider-Man 2, Madden NFL 24 ve NBA 2K24 gibi diğer önemli oyunlar takip etti. Avrupa’da EA Sports FC PS5 listesinde başı çekerken, Hogwarts Legacy, Modern Warfare 3, Grand Theft Auto 5 ve Spider-Man 2 onu yakından takip etti.

Reklam
Reklam

PlayStation 5 Slim’ler Türkiye’de satışa sunuldu!

Geçtiğimiz yılın yılın son çeyreğinde tanıtılan PlayStation 5 Slim, Bilkom aracılığıyla Türkiye pazarında satışta.

PS4 listelerinde, Modern Warfare 3 ABD ve Kanada’da en üst sırayı alırken, Hogwarts Legacy, MLB The Show 23, Madden NFL 24 ve NBA 2K24 ilk beşi oluşturdu. Avrupa’da ise EA Sports FC PS4 listesinin zirvesinde yer alırken Minecraft, Red Dead Redemption 2, Grand Theft Auto 5 ve FIFA 23 ilk beşin geri kalanını oluşturdu.

PlayStation VR ve VR2 listelerinde Pavlov her iki bölgede de en çok indirilen oyun olurken onu Beat Saber, Kayak VR: Mirage, Job Simulator ve Superhot VR gibi oyunlar takip etti. Ayrıca Fortnite, Roblox ve Call of Duty: Warzone gibi oynaması ücretsiz oyunlar hem ABD ve Kanada hem de Avrupa’da ilk üç sırayı aldı.

Gördüğünüz gibi PlayStation ekosistemindeki oyuncuların bölgelere göre oyun tercihleri bir hayli değişiyor. Siz bu sene en çok hangi oyunu oynadınız? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam