Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2023 yılının en çok satan otomobil üreticisi belli oldu!

Ana sayfa / Otomobil

2023 yılında kaç otomobil sattığını açıklayan Volkswagen üç senedir piyasanın hakimi olan Japon otomotiv devinin gerisinde kaldı. 2023 yılının en çok satan otomobil üreticisi Toyota oldu. Peki ne kadar araç sattı? İşte cevabı.

2023 yılının en çok satan otomobil üreticisi: Toyota!

Otomobil sektörü gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Satış rakamları da bu durumu doğruluyor. Bir önceki yıla göre yüzde 7,2 daha fazla satış yaptığını açıklayan Japon otomobil üreticisi Toyota, 2023 yılının en çok satan otomobil üreticisi oldu.

Üst üste dört yıldır en çok satan otomobil üreticisi unvanını üzerinde taşıyan Toyota, bu yıl 10.307.395 adet otomobil sattı. 2022 yılında yaklaşık 9,6 milyon satış yapan Toyota, bu yıl kendi rekorunu tekrar kırmış oldu. Tabi Volkswagen’i geride bırakmak kolay bir iş değil. 2023 yılında 9,24 milyon araç sattığını açıklayan Alman otomobil üreticisi Volkswagen de ciddi satış rakamları elde etmeyi başarmış. Ancak Toyota’yı geride bırakmaya yeterli olmamış.

Reklam
Reklam

Toyota içten yanmalı motorlardan vazgeçmeyecek

Toyota içten yanmalı motorlardan vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Şirketin bu durumu tartışmalara neden oldu. İşte detaylar..

2023 yılının otomobil satış rakamlarında Volkswagen’i Hyundai grubu takip ediyor. Geçtiğimiz yıl 7,32 milyon satış yaptığını açıklayan şirket, bir önceki yıla göre yüzde 6,7 artış elde etmeyi başardı. Şimdilik General Motors kanadından bir açıklama gelmese de 2022 yılında 5,93 milyon otomobil satışı yaptıkları kayıtlara geçmişti.

Ülkemiz piyasasında tüm Corolla modeli ile başarıyı yakalayan Toyota, “2023 yılının en çok satan otomobil üreticisi” unvanını sonuna kadar hak etmiş diyebiliriz. Tabi Volkswagen modellerinin 9,24 milyon adetle Toyota’nın hemen arkasında olması bu yıl sıraların değişebileceği anlamını da taşıyor.

Otomotiv sektöründe artık elektrikli otomobiller dengeyi belirliyor olacak. Şimdilik Toyota ve Volkswagen liderliği ellerinde tutsalar da, ilerleyen yıllarda elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla listedeki isimler değişiklik gösterebilir. Sizce bu yıl en çok satışı hangi marka yapacak? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam