Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2023 için katlanabilir telefon kehaneti!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Pek çok marka katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Şu an için yeni bir teknoloji olması sebebiyle, katlanabilir telefonların bazı eksiklikleri bulunuyor. Bununla birlikte yüksek fiyat etiketi ile de dikkatleri çekmeyi başarıyorlar. Ancak görünüşe göre bu durum ilerleyen zamanlarda değişecek. Yabancı araştırma şirketi Gartner, katlanabilir telefon raporu ile, bazı ilgi çekici verileri paylaştı.

Gartner’dan 2020 yılı için şaşırtan öngörü!

Pazar araştırma şirketi Gartner, yaptığı 2020 analizi ile şaşırttı. Gelin konunun detaylarına birlikte göz atalım.

Gartner : Katlanabilir telefon hızla popüler hale gelecek!

Gartner’de çalışan Analist Roberta Cozza, katlanabilir telefonlarla alakalı yaptığı çalışmaları açıkladı. Söz konusu araştırmalara göre Cozza, 2023 yılında yaklaşık 30 milyon katlanabilir telefonun kullanıcı ile buluşacağını söyledi. Bu sayı, o zamanın şartlarına göre yüzde 5‘lik bir dilimi oluşturacak. Yani her yirmi akıllı telefon kullanıcısından birinin, katlanabilir telefon kullanacağını söyleyebiliriz. Fiyat ve güven noktasındaki belirsizlikler, kullanıcıların tercihlerinde önemli bir rol oynayacak.

Katlanabilir akıllı telefonlar şu an için biraz hantal görünümlü ve pahalı olsalar da gelişen teknoloji ile birlikte pek çok sorunu aşmaya başlayacaktır. Geçtiğimiz günlerde katlanabilir telefonların fiyatları hakkında açıklama yapan Huawei CEO’su Richard Yu, bu fiyat pahalılığının azalmasını beklediklerini belirtmişti. Katlanabilir telefonlar yaygınlaştıkça fiyat farkının ortadan kalkacağını belirten Yu, bu süreyi yaklaşık iki yıl olarak tanımlıyor.

Yorum Ekleyin