Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2023 Nisan ayı en çok satan otomobiller belli oldu!

Ana sayfa / Otomobil

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği Nisan ayı sıfır otomobil satış verilerini açıkladı. Paylaşılan listede en çok satan binek, hafif ticari modeller listelendi. Bunlara ek olarak Türk kullanıcıların 2023 Nisan ayında en çok satılan otomobil segmentlerini de listeledi. İşte 2023 Nisan ayı en çok satan otomobiller ile ilgili detaylar…

Tedarik sorunları satış rakamlarına yansıdı!

Türkiye’de pandeminin ardından yaşanan çip krizi ve talep patlamasıyla birlikte otomotiv markaları araç tedarik etmekte oldukça zorlanıyor. Gelen bazı bilgilere göre bayilerden sıfır otomobil almak isteyen kullanıcıların minimum 3 ay beklemesi gerekiyor. Tabii bu durum kullanıcıların yanında markaları da etkiliyor.

Yaşanan tedarik sorunları sebebiyle yeterince sıfır otomobil getiremeyen bazı markaların satış rakamlarında da düşüş yaşandı. Özellikle Nisan ayı listesinde Toyota bu sorunlardan etkilenmiş gözüküyor. Toyota listede 11. sıraya geriledi.

Reklam
Reklam

Türkiye’de en çok satılan SUV modelleri 2023!

Her geçen gün pazar payları artan SUV modelleri arasından 2023 Türkiye'de en çok satılan SUV modellerini sizin için listeledik.

En çok satan marka listesinde Fiat liderliği yine bırakmadı!

Listenin en çok satanlarında birinci isim yine aynı. Fiat özellikle Egea modeli ile bu başarısını sürdürüyor. Fiat Egea 2023 yılının Nisan ayında toplamda 8003 adet sattı. Fiat’ı ikinci sırada Renault takip ediyor. Clio modeli ile atak yapan Renault toplamda 7872 adet Clio sattı. Listenin 3. sırasındaysa Renault şirketlerinden Dacia yer aldı. Dacia, Duster modeli Nisan ayı içerisinde toplamda 2999 adet sattı.

Türk kullanıcılar en çok SUV tercih ediyor!

Listede en çok satılan kasa tiplerine bakıldığında SUV’lar açık ara önde gidiyor. SUV’lar listenin yüzde 45,49’una sahip oldu. Buna nazaran sedan araçlardaysa düşüş yaşandı. En çok satan model Fiat Egea Sedan olmasına rağmen sedan araçlar listenin yüzde 29,62’sine sahip. Hatchback otomobillerse piyasadaki paylarını korudu. Türk kullanıcılar her ne kadar stationwagon otomobillere soğuk davransa da Passat Variant sayesinde bu algı kırılacak gibi. SW satışları ciddi oranda yükseliş kaydetti.

Genel bazda 2023 Nisan ayı rekor kırdı!

Her ne kadar tedarik zincirlerinde sorunlar yaşansa da 2023 Nisan ayında ciddi artışlar görüldü. Geçtiğimiz ay otomotiv pazarı yüzde 62’lik bir artış yaşadı. Toplamda 97 bin 679 adet otomobil satılan 2023 Nisan ayı tüm zamanların en iyi nisan ayı olarak kayıtlara geçti.

Peki siz 2023 Nisan ayı en çok satan otomobiller hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

(Tüm veriler Otomotiv Distribütörleri Derneği’nden alınmıştır)

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam