Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2023 yılı memur ve emekli zam oranları belli oldu!

Ana sayfa / Haberler

2022’nin sonlarına doğru yeni yılda uygulanacak fiyat ve tarifeler belli olmaya başladı. 2023’ün asgari ücreti halihazırda belli oldu ve bu noktada merak edilen noktalardan bir diğeri memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı. Kısa süre önce konuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verisinden birkaç saat sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da konuyla ilgili açıklama geldi. İşte memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı!

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları

Güncelleme: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak memur ve emekli maaşlarına yönelik beklenen açıklamayı yaptı. Erdoğan, 2023’te memur ve emekli maaş artış oranının yüzde 25 olarak uygulanacağını duyurdu.

NTV’nin haberine göre Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı son verilerle birlikte memur ve emeklilerin 6 aylık aylık enflasyon farkı da gözler önüne serildi. Bu noktada enflasyonun aralık ayında TÜFE’de yüzde 1,18 arttığı, 2022’nin tamamında ise yüzde 64,27 olarak gerçekleştiği açıklandı. Öte yandan son 6 aylık enflasyon ise yüzde 15,39 oldu.

Reklam
Reklam

Özel İletişim Vergisi’ne dev zam!

Resmi gazete üzerinden yapılan açıklamaya göre Özel İletişim Vergisi'ne yeniden değerleme oranında zam yapıldı.

Tabii bu rakamların kesin zam oranları olduğunu söylemek yanlış olur. Zira enflasyon verilerinin gözler önüne serilmesinin ardından şimdi de memur ve emeklilere verilecek refah payı için heyecanlı bekleyiş başladı. Refah payı açıklamasının gelmesinin hemen ardından memur ve emeklilere verilecek kesin zam oranı karşımıza çıkacak.

Bu noktada memur ve memur emeklileri ocakta yüzde 7,84 enflasyon farkı, yüzde 8 de toplu sözleşme zammı alması bekleniyor. Böylelikle memur ve memur emeklilerinin ocakta toplam yüzde 16,47 zam almaya hak kazandıklarını belirtelim. Bununla beraber SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,39 zam alacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam