Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2023 yılı Türkiye’de en çok satan elektrikli otomobiller!

Ana sayfa / Otomobil

Otomotiv Distribütörleri Derneği her ay olduğu gibi Nisan ayı sıfır otomobil verilerini paylaştı. Verilerin içerisinde elektrikli otomobiller de yer aldı. Türk kullanıcıların alışkanlıklarını bizlere sunan bu verilere baktığımızda elektrikli otomobil kullanımının yükseldiğini görüyoruz. Peki Ocak-Nisan ayları arasında 2023 yılında en çok satan elektrikli otomobiller hangisi oldu? İşte 2023 yılında Türkiye’de en çok satan elektrikli otomobiller listesi…

Türk kullanıcılar elektrikli otomobillere alıştı!

Açıklanan verilere bakıldığında Türk kullanıcılarının elektrikli otomobilleri benimsediğini görüyoruz. Listede yer almasa da yerli otomobil Togg’un da bunda payı büyük. Togg aslında 20 bin satış yaptı ancak ön sipariş usulü ile çalıştığı için listede yer almıyor. Listemizde önceden de satışta olan pazar içerisindeki otomobillere yer verdik. Satış adetleri ODD Nisan ayı verilerinden alınmıştır.

1- Renault ZOE

Tam bir şehir otomobili olan Renault ZOE Ocak-Nisan ayı en çok satılan elektrikli otomobiller listemizin birinci sırasına yerleşti. ZOE Ocak-Nisan ayları arasında toplamda 926 adet satıldı.

Reklam
Reklam

2- Volvo XC40

Listemizin ikinci sırasında İsveç asıllı bir isim var. Volvo XC40 573 adetlik satışla en çok satanlar listesinde 2. sırada yer aldı. Elektrikli aile otomobili konsepti ile yolan XC40 Türk kullanıcılar tarafından da beğenilen bir model.

3- Skywell ET5

Ülkemize giriş yapan ilk elektrikli otomobil markalarından biri olan Çinli Skywell ET5 Ocak-Nisan ayları arasında toplamda 312 adet sattı. Çinli marka şu an ülkemizde sadece ET5 modelini satmakta. Ayrıca 2022 yılında Türkiye’de yılın elektrikli otomobili Skywell ET5 seçildi.

4- MG ZS EV

Bir dönem Türkiye’de olup daha sonra piyasadan sessizce çekilen MG, elektrikli otomobilleri ile tekrar sahnede. Yakın tarihlerde ülkemize tekrar giriş yapan MG en çok satan elektrikli otomobiller listemizde ZS EV modeli ile 4. sırada yer aldı. Ocak-Nisan ayları arasında toplamda 301 adet MG ZS EV satıldı.

5- DFSK Seres 3

Listede DFSK ile birlikte iki adet Çinli üretici yer aldı. Türkiye’de dönem dönem piyasada gözüken Çinli DFSK markası elektrikli otomobilleri ile Türkiye pazarını tekrar deniyor. DFSK Seres 3 modeli Ocak-Nisan ayları arasında toplamda 238 adet satıldı.

6- Fiat 500e

Listenin ilk 5 sırasına baktığımızda aslında şunu görüyoruz. İçten yanmalı motora sahip otomobiller konusunda satış birinciliklerini uzun dönem koruyan köklü markalar iş elektrikli otomobiller geldiğinde yeni markalara yenilebilir. Listenin 6. sırasında yarı İtalyan yarı Türk denilebilecek Fiat yer alıyor. Fiat geçtiğimiz ay ülkemizde satışa sunduğu 500e modelini 219 adet satarak listede 6. sıraya yerleşti.

7- Mercedes-Benz EQE

Lüks otomobil üreticilerinden olan Mercedes-Benz elektrifikasyon dönüşümleri kapsamında birçok yenilik yapıyor. Bayii ve satış sistemlerini değiştirdi, satılan otomobil konseptleri üzerinde çalışmalar yaptı ve yapmaya devam ediyor. Mercedes-Benz EQE modelini 219 adet satarak aslında Fiat 500e ile birlikte listenin 6. ve 7. sırasını paylaşıyor.

8- Opel Corsa-e

Alman otomobil üreticisi Opel ikonik modellerinden biri olan Corsa ile elektrifikasyon yolunda ilerliyor. Corsa’nın tamamen elektrikli modeli Corsa-e Ocak-Nisan ayları arasında toplamda 201 adet satarak listenin 8. sırasına yerleşiyor.

9- BMW iX

Sportif ruhuyla tanınan ve sevilen BMW, geçmişte ürettiği v10 atmosferik motora sahip e60 M5’ler ile hayranları arasında sıkça konuşuluyor. Ancak BMW’de elektriklenme yolunda ilerleyen markalardan. BMW iX Ocak-Nisan ayları arasında toplamda 199 adet satıldı.

10- Audi e-tron

Alman otomobil üreticilerinden VAG Grubu üyesi Audi’de listeye son anda dahil olan markalardan. Elektrikli modeli e-tron Ocak-Nisan ayları arasında toplamda 190 adet satıldı.

Mercedes-Benz’ten satış dünyasına yenilikçi çözüm!

Mercedes-Benz yeni bir satış çözümü uygulamaya başlıyor. Otomobil ve Hafif Ticari Araçların stokları şeffaf biçimde takip edilebilecek.

Peki siz 2023 yılında en çok satan elektrikli otomobiller hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam