Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Xiaomi gaza bastı! En çok satan tablet markaları belli oldu

Ana sayfa / Tablet

Akıllı telefonlara kıyasla biraz daha büyük ekrana sahip olmarıyla önemli bir avantaj sağlayan tabletler, özellikle film & dizi izlemek, oyun oynamak veya iş amaçlı kullanmak amacıyla tercih edilebiliyor. Bu bağlamda her yıl on milyonlarca satış gerçekleşiyor. Peki tablet pazarında son durum ne, en çok satan markalar hangileri? İşte son durum…

Teknoloji ile ilgili bazı sektörler için raporlar yayımlayan TechInsights, 2024’ün ikinci çeyreğine ilişkin global tablet pazarı verilerini paylaştı. Böylelikle en çok satan üreticiler gözler önüne serildi.

Rapora baktığımızda Apple’ın liderliğe adını yazdırdığını görüyoruz. 13.5 milyon sevkiyat gerçekleştiren teknoloji devinin pazar payı yüzde 38. Yıllık büyüme oranı ise yüzde 17 olarak kaydedildi. ABD’li firmayı Güney Kore merkezli Samsung takip ediyor. Bu şirket ise 6.9 milyon satış yapmışken, pazar payı ve büyüme oranı sırasıyla yüzde 20 ve yüzde 17 olarak belirtildi.

Reklam
Reklam

Eylül ayında Apple etkinliğinde tanıtılması beklenen cihazlar!

Apple, Eylül ayında düzenleyeceği etkinliği ile birlikte birçok yeni ve uzun süredir beklenen cihazı tanıtmaya hazırlanıyor...

Yüzde 16 pazar payına sahip olan Lenovo, 2.5 milyon sevkiyatla üçüncü sırada. Temmuz 2024’te tanıttığı Xiaomi SU7 Ultra elektrikli otomobili ile dikkat çeken Xiaomi ise 2.1 milyon satış ve yüzde 6 pazar payıyla dördüncü sırada konumlandı. Çinli teknoloji devi, yüzde 138 oranında bir büyüme kaydetti.

Öte taraftan daha çok e-ticaret devi olarak bilinen Amazon ise 2 milyon sevkiyat ve yüzde 6 pazar payıyla beşinci sırada. Firma, tablet pazarında yüzde 3 oranında geriledi.

2024’ün ikinci çeyreği itibariyle en çok satan tablet markaları şu şekilde sıralandı;

SıraMarkaSevkiyatPazar PayıYıllık Değişim
1Apple13.5 milyon%38+17%
2Samsung6.9 milyon%20+17%
3Lenovo2.5 milyon%16+16%
4Xiaomi2.1 milyon%6+138%
5Amazon2 milyon%6-3%
Diğer8.2 milyon%23
Toplam:35.1 milyon%100+14%

Son dönemlerde teknoloji şirketleri, rekabetçi fiyatlar ile pazarda öne geçmeye çalışıyor. Bu da firmaların pazar paylarını etkiliyor. Bu doğrultuda önümüzdeki çeyreklerde daha farklı sıralamalar görebiliriz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam