Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

2024’te akıllı telefon bataryaları büyüyor! Ancak bir bedeli var

Ana sayfa / Akıllı Telefon

Yeni bir akıllı telefon alırken hepimiz daha uzun pil ömrü arıyoruz. Şirketler de bu taleplere cevaben 2024 yılında çıkacak olan akıllı telefonlar için, batarya beklentilerini karşılamaya niyetli. 6000 mAh kapasiteli dev bataryalarla donatılacak olan birçok model, kullanıcıların şarj derdini biraz daha azaltacak. Ancak her güzel şeyin bir bedeli var. Bu büyük bataryalarla birlikte hızlı şarj teknolojisinde bazı geri adımlar atılacak.

Geçtiğimiz yıllarda 100W ve 120W hızlı şarj teknolojisi ile şarj süresi birkaç dakikaya kadar inmişti. Ancak bu yıl, Xiaomi 15 Pro, OnePlus 13 ve vivo X200 Pro gibi modellerde şarj gücü 80W ve 90W seviyelerine düşecek. Yani, batarya büyüse de şarj ederken biraz daha sabırlı olmak gerekecek.

Peki, bu değişime ne sebep oluyor? Bu durumun en büyük nedeni, üreticilerin daha büyük ve uzun ömürlü bataryalarla cihazların şarj sürelerini dengelemek istemeleri. Daha büyük batarya, daha uzun kullanım süresi demek. Ancak hızlı şarjın yüksek voltajı ve ısı üretimi, bu büyük bataryalar için uzun vadede zararlı olabiliyor. Bu nedenle, şarj süresinde küçük bir fedakârlık, bataryanın daha uzun ömürlü olması adına yapılmış diyebiliriz.

Reklam
Reklam

Yeni Android 15 özelliği ile durum ve bildirim çubuğu bile değişiyor!

Android 15 yeni durum çubuğu tasarımı deniyor. Bu yeni bildirim çubuğu basit bir Android 15 özelliği olsa da görünümü oldukça değiştirecek.

Örneğin, Xiaomi 15 Pro, Snapdragon 8 Gen4 işlemcisi, 2K ekranı ve 50MP kameraları ile dikkat çekerken, OnePlus 13 de 6000 mAh bataryası ve 3X telefoto lensiyle öne çıkıyor. Bir başka iddialı model ise OPPO Find X8 Pro, 5700 mAh bataryası ve 10X telefoto lensi ile geliyor.

Sonuç olarak, üreticiler daha büyük bataryalar ve yüksek performansla kullanıcıların yüzünü güldürmeye çalışırken, hızlı şarjda biraz daha mütevazı bir yaklaşım sergiliyorlar. Ama bir de şöyle bir durum var: Bu denge sayesinde, daha uzun ömürlü bataryalar, daha az şarja takma ihtiyacı doğuracak.

Siz ne düşünüyorsunuz? Daha büyük bir batarya mı yoksa süper hızlı şarj mı sizin için daha önemli? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam