Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Yeni HomePod beklenen teknolojiye kavuşacak! İşte detaylar

Ana sayfa / Haberler

Apple, akıllı ev asistanı piyasasında daha fazla kullanıcıya ulaşmak için çalışmalarını hızlandırdı. Sızdırılan bilgilere göre Apple, 2024 HomePod modelinde dokunmatik ekran ile karşımıza çıkacak. İşte detaylar…

2024 HomePod, dokunmatik ekran ile piyasaya sürülecek

Bloomberg muhabiri Mark Gurman, 2021’de Apple’ın ekranlı ve kameralı yeni HomePod’lar üzerinde çalıştığını öne sürdü. ‌HomePod‌’un işletim sistemi artık tvOS üzerine kurulu, ekranlı bir ‌HomePod‌’un temeli bir süredir arka planda yavaş yavaş atılıyor.

Şirketin ekranlı yeni bir HomePod modeli piyasaya sürme planına ilişkin ilk spesifik rapor, Mart 2023’te Apple analisti Ming-Chi Kuo’dan geldi. Kuo, cihazın Çin’deki Tianma tarafından sağlanan 7 inçlik bir ekrana sahip olacağını söyledi.

Reklam
Reklam

App Store rakibi mağazadan iddialı açıklama: Mart’ı bekleyin

iOS için App Store rakibi AltStore güvenli mi? Üçüncü parti mağazadan gelen iddialı açıklamalar meraklandırdı.

Ekim 2023’te, “Kosutami” olarak bilinen Apple analisti, LCD ekranlı yakında çıkacak bir HomePod modeli hakkında bilgi paylaştı. Cihazın ikinci nesil ‌HomePod‌ ile hemen hemen aynı tasarıma sahip olacağı, ancak bugüne kadar tüm ‌HomePod‌ modellerinde kullanılan LED dizisi yerine üst kısımda geniş bir LCD dokunmatik ekranın yer alacağını iddia etti.

Bu rapor daha sonra diğer kaynaklar tarafından da doğrulandı ve modelin “B720” kod adı altında aktif olarak geliştirilme aşamasında olduğu eklendi. tvOS 17’den sızdırılan kod, Apple Music ve Apple Podcasts’in, bir şarkı veya podcast oynatılırken albüm kapağının renklerine göre bulanık bir animasyon gösterecek olan yeni ekranla uyumlu ilk uygulamalar arasında olduğunu gözler önüne seriyor.

Aralık ayında Kosutami, içeriği üstte görüntülemek için kavisli, dışbükey bir LCD ekranı gösteren prototip cihazın başka görüntülerini de paylaştı. 2024 ‌HomePod‌’un 2021’deki Apple Watch Series 7’de kullanılan çipin aynısı olan S7 işlemci ile tanıtılacağı tahmin ediliyor.

Kuo, yeni nesil ‌‌HomePod‌‌ ekranının Apple’ın diğer donanım ürünleriyle daha derin entegrasyonu kolaylaştırabileceğini belirtiyor. Örneğin, yeni bir “HomePod”, iPhone 15 ve iPhone 15 Pro‘da kullanılan ikinci nesil Ultra Geniş Bant çipiyle daha düşük gecikme süreli bir Handoff deneyimi sunabilir.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam