Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Yakında ülkemize gelecek Polestar 3’e CES 2023’te bindim!

Ana sayfa / SDNTV

5 Ocak tarihinde başlayan CES 2023 fuarı hız kesmeden devam ediyor. Etkinlik kapsamında dünyanın dört bir yanından teknoloji şirketleri en yeni ürünlerini ve teknolojilerini sergileme imkanına sahip oluyorlar. Bu noktada ön plana çıkan şirketlerden birisi de Polestar. Şirket, İsveçli otomobil üreticisi Volvo’nun elektrikli markası olarak biliniyor ve devam eden fuarda Polestar 3 modeli sergiliyor. Peki tamamen elekrikli SUV sürücülere neler sunuyor ve ne gibi teknolojilere sahip? Sizler için aracı yerinde inceledik. Polestar 3 özellikleri!

Polestar 3 sürücülere neler sunuyor? Polestar 3 özellikleri

Polestar 3 agresif bir tasarıma sahip ve yeni nesil elektrikli araç konseptini sürücülere yansıtıyor. Modelde yolcuları yolda güvende tutmaya ve sürüş deneyimini iyileştirmeye yardımcı olabilecek yeni nesil gelişmiş sürücü destek sistemlerini desteklemek için birçok yerleşik özellik de mevcut. Bu teknolojilerden birisi konumundaki Smart Eye devam eden CES 2023‘te teknoloji meraklılarının karşısına çıktı.

Smart Eye, insan yüzünü ve davranışlarını analiz eden bir Start-up olarak biliniyor. Yeni derin öğrenme metodolojilerini ve büyük miktarda veriyi uygulayan Human Insight yapay zekası sayesinde birden fazla veri kaynağından yararlanarak yüksek düzeyde hesaplama doğruluğu ile gerçek zamanlı analiz sağlıyor.

Renk değiştiren BMW i Vision Dee modelini CES 2023’te inceledik!

Geçen yıl düzenlenen fuarda sadece siyah beyaz renk dönüşümü yapabilen BMW'nin yeni aracı BMW i Vision Dee artık tam renk değiştirebiliyor.

Start-up, Multimodal yaklaşımları sayesinde farklı sensör teknolojilerini bir araya getirdiklerini ifade ediyor ve bu sayede insan davranışının birçok farklı yönünü ölçtüklerini iddia ediyor. Sergilenen prototipte de görüldüğü üzere sürücü koltuğunda, sürücünün davranışını izlemek için gösterge paneline 2 Megapiksel çözünürlüklü çift kamera yerleştirilmiş. Hatta bu noktada sürücü güneş gözlüğü taksa veya karanlıkta olsa bile göz takibinin yapılabildiği belirtiliyor. Bu özelliğin Nvidia’nın bilgi işlem sistemiyle birlikte çalıştığını da belirtelim.

Polestar‘ın COO’su Dennis Nobelius, kısa bir süre önce yapmış olduğu açıklamada Polestar 3 modelinde 20’den fazla farklı sensörünün bulunduğunu söyledi. Bunun dışında model 111 kWh kapasiteli bir pile sahip. Şarj hızları konusunda da sürücüleri üzmeyecek araç, 250 kW’lik bir şarj istasyonunda yüzde 10’dan yüzde 80’e 30 dakikada ulaşabiliyor. Evde şarj olması durumunda ise 11 kW gücünde 11 saatte tam dolum yapabiliyor. Son olarak 517 beygir güç üretebilen Polestar 3’ün maksimum menzili ise 480 km seviyelerinde.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorum Ekleyin