Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Şimdi RS6 düşünsün: 717HP 2025 BMW M5 Touring satışa sunuldu!

Ana sayfa / Otomobil

Otomobil tutkunlarının heyecanla beklediği wagon 2025 BMW M5 Touring, nihayet tanıtıldı. Modelin üçüncü station wagon modeli olan 2025 BMW M5 Touring, tasarımı ile adeta büyülüyor. Motoru ise RS6’yı kıskandırıyor. İşte yeni M5 Touring’in tüm detayları.

BMW, 40 yıllık M5 tarihinde üçüncü kez M5 Touring modeli ile karşımıza çıkıyor. E61’den sonra ilk kez station wagon M5 üreten şirket, hiç şüphesiz herkesin beğenisini topladı. Tasarım anlamında BMW’nin yeni hatlarını taşıyan 2025 M5 Wagon, devasa difüzörleri, geniş ve kesikin hatlara sahip arka tamponu ile resmen büyülüyor. Yine bolca hava kanalına sahip son derece kaslı görünen ön tampon tasarımı ile tarzını yansıtan M5 Touring, yandan bakıldığında bagajı büyütülmüş sedan 520 ‘den aşırı farklı değil.

Segmenti ve özel bir otomobil olması nedeniyle son derece lüks olarak dizayn edilen 2025 BMW M5 Touring’in i kısmına geçtiğimizde, BMW’nin M serisini yansıtan muazzam tondaki kırmızı koltuklar bizleri karşılıyor. Kırmızı tasarımı paddle shift, direksiyon ve start-stop tuşu üzerinde de sürdüren yeni M5 Touring, krom pedallar, spor direksiyon ve spor koltukları ile M serisine ait olduğunu hemen belli ediyor. Ancak diğer tüm detaylar aracın premium hissini tamamlıyor.

Reklam
Reklam

BMW, 100 binden fazla aracı geri çağırıyor? Sorun ne?

BMW, yangın tehlikesi nedeniyle 100 binden fazla aracı geri çağırıyor. Peki sorun ne? Sorun hangi modelleri etkiliyor? İşte cevabı...

Neredeyse 50:50 ağırlık dağılımına sahip olan 2025 BMW M5 Touring, uzun ve yüksek bir yapıda olmasına rağmen yoldan hiç ayrılmıyor. Kaputun altında 4,4 litrelik turboşarjlı V8 motoru taşıyan wagon, bu motora, bir de elektrik motoru eşlik ediyor. İçten yanmalı motordan 577HP güç alan M5 Touring, elektrikli motoru ile 717HP güce ve 1000 Nm torka ulaşıyor. Bu sayede 3,5 saniye gibi kısa bir sürede sıfırdan 100 kilometre/saat hıza ulaşan araç, 11,1 saniyede 200 kilometre/saat hıza ulaşabiliyor.

Dört tekerden çekiş sistemine sahip bir otomobil olmasının yanı sıra xDrive’ın Sport modu ile gücün fazlasını arka tekerlere iletebilen 2025 M5 Touring, eğlenmenize de imkan sunuyor. 140 kilometre/saat hıza kadar araca 40 kilometre kadar menzil sunan 14,8 kWh’lık bir bataryayı üzerinde taşıyan M5 Touring, son hız bakımından 304 kilometre/saat’i çok rahat geçebiliyor. Tabi bunda 8 ileri otomatik şanzıman da büyük rol oynuyor.

Station wagon olması nedeniyle ilk olarak arka taraftan başlamak gerekirse, bagaj kapağınız açığımızda bizler 501 litrelik bir bagaj alanı karşılıyor. Koltuklar yatırıldığında 1602 litreye kadar çıkan bu hacim, M5 Touring ile uzun yola çıkma isteğinizi kamçılıyor. Sky Lounge panoramik tavanı, parlak siyah tavan döşeme şeritleri ve elektrikli arka perde ile yolculara keyifli bir seyehat vaat eden M5 Touring, ön tarafta sürücüye hitap etmesi nedeniyle kavisli bilgi-eğlence ekranına sahip. Şoförün baktığı kısma head-up display ve 12,3 inçlik bir gösterge paneli ekleyen BMW, ortaya araç ayarlarını da kontrol edebildiğiniz 14,9 inç büyüklüğünde dokunmatik bilgi-eğlence ekranını yerleştiriyor. BMW 8.5 işletim sistemi ile çalışan bu ekran, sesli olarak da kontrol edilebiliyor.

Tüm bunlara ek olarak acil frenlemeli çarpışma önleyici, şeritte tutma, kör nokta müdahalesi, trafik levha tanıma gibi birçok özellik ile gelen 2025 BMW M5 Touring, 65 kilometre hıza kadar eller serbest sürüşe de izin veriyor. Yani kendi kendine gidiyor.

Bu ve bunun gibi saymakla bitmez detayları ile birkaç ay sonra yollarda göreceğimiz 2025 BMW M5 Touring, 122 bin 675 dolar fiyatla satılacak. Böyle bir araçta fiyat tartışılmaz ancak fazla bile olsa şu tasarıma değer denilebilir. Sizler yeni M5 Touring hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlara bekliyoruz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam