Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

BYD’nin pazarı karıştıracak hibrit sedan modeli ortaya çıktı!

Ana sayfa / Otomobil

BYD, hibrit teknolojisi ve otonom sürüş yetenekleriyle ön plana çıkacak yeni sedan modeli için çalışmalarını hızlandırdı. 2025 BYD Han DM-i’nin internete sızan görüntüleri, yenilenen tasarımı ve LiDAR gelişmelerini gözler önüne serdi.

İnternette yayınlanan fotoğraflar, seri üretimden çıkan Han DM-i modelini gösteriyor. Bu kapsamda BYD’nin tamamen elektrikli Han modellerine benzer bir dış tasarıma geçiş yapacağını söylemek mümkün. Ancak araç; beşinci nesil “DM” hibrit güç aktarma sistemini kullanacak.

BYD, DM 5.0 teknolojisinin 100 km’de 2,9 litre yakıt verimliliği sunduğunu belirtti. Ayrıca batarya yükseltmeleri sayesinde tek şarjla 1000 km’den fazla tamamen elektrikli sürüş menzili sunacağını iddia ediyor. Motorun ayrıca yüzde 46 ile sınıfının en iyi termal verimliliğine sahip olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

BYD’den 25 bin dolara hatchback geliyor! İşte ilk fotoğraflar 

BYD Seal 06 GT için resmi fotoğraflar yayınlandı. Şirketin ilk elektrikli GT modeli neler vadediyor?

2025 model BYD Han DM-i’nin tavanında yer alan LiDAR sensörü de dikkatlerden kaçmadı. Bu gelişme, Han DM-i’nin yarı otonom sürüş teknolojisine sahip olacağını gösteriyor. BYD, gelişmiş sürücü yardımı alanında Tesla ve Mercedes gibi rakiplerle mücadele etmek istiyor.

Han DM-i’nin fiyatlandırması ve teknik özellikleriyle ilgili daha fazla ayrıntı muhtemelen yıl sonuna doğru açıklanacak. İnternete sızan fotoğraflar, BYD’nin hibrit ve saf elektrikli araçları kapsayan e-mobilite stratejisini gözler önüne seriyor.

Şirket ayrıca kısa süre önce Çin’in sosyal medya platformu Weibo’da Seal 06 GT’yi çeşitli açılardan paylaştı. Dış tasarım; Ocean-M konseptinin sportif ve performans odaklı görünümünü koruyor. Ancak konsepte göre daha az keskin hatlara sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam