Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

OLED MacBook Pro hayali yine suya düştü!

Ana sayfa / Taşınabilir Bilgisayar

Apple’ın OLED ekranlı MacBook Pro modellerinin bir süre daha gecikeceği belirtildi. Son analist tahminlerine göre teknoloji devi; 2025 yılında piyasaya süreceği 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’larda OLED yerine mini-LED ekran kullanmaya devam edecek.

Hem TF International Securities’den Ming-Chi Kuo hem de ekran analisti Ross Young, Apple’ın 2025 MacBook Pro modellerinde mini-LED tercih edeceğini söyledi. Bu durum ise OLED’e geçişin en erken 2026’da mümkün olacağını doğruluyor.

OLED ekranlar, mini-LED’lere göre daha yüksek kontrast, gelişmiş parlaklık, daha düşük güç tüketimi ve daha ince tasarımın önünü açıyor. Ancak Apple, mini-LED teknolojisinin henüz yerini alacak kadar fazla üretim yapamayacağını düşünüyor.

Reklam
Reklam

Apple Watch Ultra 3 ve Watch SE 3 için tarih ortaya çıktı!

Apple Watch Ultra 3 ve Watch SE 3 2025'te tanıtılacak. Standartların dışına çıkan şirket, her yıl yeni model duyurmaktan vazgeçti.

Stok sorunlarıyla boğuşmak istemeyen teknoloji devi, önümüzdeki yıl sunacağı 14 inç ve 16 inç MacBook Pro’larda mini-LED kullanmaya devam edecek. Bu kapsamda önümüzdeki aylarda tanıtılacak yeni cihazların tasarımları değişmeyecektir diye düşünüyoruz.

Ancak Apple’ın performans tarafında bazı yükseltmeler yapması bekleniyor. M4, M4 Pro ve M4 Max işlemcilerini MacBook Pro ailesine getirebilir.

M3 Max’li MacBook Pro; M1 Max çipe sahip 16 inç MacBook Pro’ya kıyasla 2,5 kata kadar ve en hızlı Intel tabanlı MacBook Pro modelinden 11 kata kadar daha hızlıydı. M4 ailesiyle bu performans artışının devam etmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam