Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

En büyüğü olsun diyenlere: Volkswagen Taos 2025 tanıtıldı!

Ana sayfa / Otomobil

Volkswagen, popüler crossover modeli 2025 Taos modelini görücüye çıkardı. Güncellenen Taos, dış ve iç tasarımındaki değişiklikleri ve daha güçlü turboşarjlı motoruyla dikkat çekiyor. Ayrıca Volkswagen, DSG şanzımanı da terk ediyor.

Dış cephede Taos; birbirine bağlantılı farlarla yeni bir ön tasarıma yer veriyor. Renk paletinde de yeni seçenekler mevcut. İç tarafta ise Volkswagen, gösterge panelini daha az plastikle daha premium bir görünüm kazandırmayı tercih ediyor.

Zıt renkli döşeme panelleri ve yumuşak kapı kaplamaları da iç mekanın estetiğine katkıda bulunuyor. Teknoloji açısından 2025 Taos, artık standart olarak kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto ile birlikte geliyor.

Reklam
Reklam

Çinli Xpeng modeli rekor kırıyor! Günde 2 bin sipariş

Çinlilerin yeni göz bebeği Xpeng MONA M03, 1 haftada 10 bin'den fazla sipariş aldı. Fiyatı ise 573 bin TL'den başlıyor.

8 inçlik bilgi-eğlence ekranı, gösterge paneline entegre olmak yerine artık bağımsız bir tasarıma sahip. SE donanım seviyesinden itibaren klima kontrolleri de dokunmaya duyarlı hale getirildi.

Kaputun altında ise 1.5 litrelik turboşarjlı dört silindirli motor 174 beygir güce ulaşmış durumda. Bu da önceki modele göre 16 beygir gücü artışı anlamına geliyor. Ürettiği tork ise 184 lb ile değişmeden kalıyor. Ayrıca dört tekerlekten çekişli modeller, sekiz vitesli otomatik şanzımanla donatıldı. Bu da çift kavramalı (DSG) şanzımanın sonunu işaret ediyor.

Volkswagen, 2025 Taos’un yakıt verimliliği açısından daha iyi olacağını söyledi, ancak resmi rakamları paylaşmadı. Yenilenen Taos’un fiyatı ise yıl sonunda piyasaya sürülmeye yakın duyurulacak.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam