Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2500 web sitesi işlemcinizle mining yapıyor!

Ana sayfa / Haberler

Kripto paraların yükselişiyle beraber, bu paraları çıkartmak için farklı yollar da geliştirilmeye devam ediyor. Birçok kişi, ekran kartıyla “mining” işlemini yaparken, bu işlemi kötü yollardan elde edip para kazanma gayretinde olan birçok web sitesi de var.

Daha önce ünlü torrent sitesi ThePirateBay‘in kullanıcılarına yaptığı belirlenen bu durum, görünüşe bakılırsa sanıldığından çok daha yaygın durumda.

Bitcoin durmak bilmiyor!

Bitcoin'in inanılmaz yükselişi devam ediyor. Son rakamlar ise sanal para birimlerinin sahiplerini ve yatırımcılarını sevindirdiğini gösteriyor.

2500 web sitesi ‘Cryptojacking’ yapıyor

Güvenlik araştırmacısı Willem de Groot‘un aktardığı bilgilere göre şu anda 2,496 web sitesi, kullanıcıların CPU gücünü ve elektriğini kullanarak Monero gibi dijital para birimlerini “mine” ediyor.

Groot’un aktardığı bilgilere göre bu web sitelerinin birçoğu eski yazılımlarla birlikte güvenlik açıklarına sahip. Hacker’larda bu web sitelerine bu açıkları kullanarak ulaşıyor ve web sitesinin içerisinde kodları yerleştiriyor. Bu web sitelerini ziyaret eden kullanıcılar, CPU ile mining yapmasının yanı sıra bazı kişisel bilgileri de kaptırmış oluyor.

Cryptojacking nasıl engellenir?

Bu işlemden korunmak adına tarayıcınızda “No Coin” ve minerBlock gibi uzantıları kullanabilirsiniz. Eklentiyi kurduktan sonra sağ üst bölümdeki uzantı simgesine basarak ziyaret ettiğiniz web sitesinin böyle bir işlem yapıp yapmadığını kontrol edebiliyorsunuz.

:: Cryptojacking işlemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorum Ekleyin