Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2520, Surface 2’den Daha Güçlü Olabilir

Ana sayfa /

Microsoft‘un yeni nesil tableti Surface 2, geçtiğimiz hafta Amerika ve Avrupa’nın bazı ülkelerinde resmi olarak satılmaya başlandı. Surface Pro 2‘yi farklı bir alana koymak gerekir, ancak Surface 2 yani RT sürümünde ilginç bir gelişme yaşandı diyebiliriz.

Surface 2’nin satışa çıkmasına kısa bir süre kala Nokia, Abu Dhabi‘de düzenlediği etkinlik ile tablet modeli 2520’yi tanıttı. Surface 2‘nin rakibi olarak görülen 2520’nin detaylarının açıklanmasından sonra kafalar karıştı. Çünkü Nokia 2520, performans olarak bir tık daha üstün gözüküyordu.

Surface 2, Nvidia Tegra 4 T40 1.7 GHz dört çekirdekli işlemci ve ULP GeForce GPU kullanıyor. Nokia 2520 ise Snapdragon 800 2.2 GHz dört çekirdekli işlemci ve Adreno 330 GPU grafik işlemcisinden gücünü alıyor. Kağıt üzerinde bakıldığında 2520 üstün gözükse de kullanıcıların kafası karışmış durumdaydı. Özellikle Microsoft’un Surface 2‘yi yeni çıkarmışken hemen geride kalması beklenmiyordu.

Quallcomm firmasından bir yetkilinin yaptığı açıklama da bu farkı gözler önüne seriyor. Yetkililere göre Nokia 2520, Surface 2’den daha hızlı, daha güçlü ve daha az enerji tüketiyor. Surface 2 ile karşılaştırmamak gerek diye eklense de ikisi de Windows 8.1 RT kullandıkları için aynı alanda yarışıyor.

:: İki yeni cihazın arasındaki fark hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin tercihiniz hangisi olurdu?

Yorum Ekleyin