Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

2560 x 1600 Çözünürlüklü Tablet Olur Mu?

Ana sayfa /

Eskiden işlemcilerde saat hızları ( MHz – GHz ) yarışları vardı. İlk 3 GHz hızındaki işlemci gibi sloganlar duyulurdu. Sonra daha az frekansla mimari olarak başarılı ve az güç tüketen işlemciler yaygınlaştı. Eski bilgisayar dünyasını bir kenara koyarsak, günümüzün yeni trendi tablet ve akıllı telefonlar.

Tablet ve akıllı telefonlardaki yeni moda ise ekran çözünürlüğü ve işlemci çekirdeği oldu. Samsung‘un yeni hazırladığı ve MWC 2012′de ( Mobil Dünya Kongresi ) tanıtılacak olan Galaxy Tab 11.6 ise ekran çözünürlüğü noktasında insanları şaşırtıyor.

Daha televizyonlara ve bilgisayar monitörlerine tam gelmeyen WXQGA çözünürlük yani 2560 x 1600 px değeri tabletlere geldi.  Acer ve Asus’un Full HD tabletlerine ve çıkacak olan iPad 3‘e cevap niteliğindeki model 11.6 inç büyüklüğünde geliyor.

2 GHz hızında çalışan ve 32 nm teknolojisi ile üretilen Exynos 5250 işlemcisinin kullanıldığı tablette, grafik işlemci olarak Mali-T604 GPU’su kullanılmış. ARM Cortex A-15 mimarisini baz alan işlemci, çift çekirdekli yapıda geliyor.

MWC 2012’de tanıtılması beklenen ürün, bir aksilik olmazsa dünyanın ilk ARM Cortex A-15 tabanlı tableti olacak. 4 çekirdekli olarak gelmesi beklenen işlemcinin, 4 çekirdekli versiyonunun ise 28nm teknolojisi ile Galaxy S 3‘de kullanılması bekleniyor.

:: Galaxy Tab 11.6 için düşünceleriniz neler ?

 

Yorum Ekleyin