Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

32000 Pipetle Yapılan Fotoğraf Makinesi

Ana sayfa /

İngiliz sanatçı Michael Farrell ilginç bir şey denemek istemiş ve “Camera Obscura” olarak da bilinen iğne deliği fotoğraf makinesi tekniğini geliştirerek yeni bir teknik icat etmiş. Kendisi bu yeni fotoğraf makinesineCamera Straw diyor.

160 Yıl Önceden Gelen Teknoloji

f:127 Diyafram

Sanatçı pipet kullanarak bir fotoğraf makinesi yapmak ister ve sonuçta 10inç büyüklüğünde 32000 pipetten oluşan bir lens ve fotoğraf makinesi düzeneği kurar. Bu kadar fazla pipet olunca sanatçının icat ettiği bu fotoğraf makinesi diyafram değeri olarak f:127 gibi oldukça kısık bir diyafram değeri elde ediyor. Bu kadar kısık diyafram olunca fotoğraf çekimi esnasında oldukça kuvvetli bir aydınlatmaya ihtiyaç duyuluyor.

32000 bakış açısı

Sanatçı bir röportajında”İğne deliği kamera ve bir Camera Straw arasında çok az ortak var,iğne deliği tek bir noktadan bakış açısıyla tüm görüntü verir. Camera Straw bir diziden bir çoklu bakış açısı oluşturur. ” der. Bir böceğin bakış açısına benzeyen bakış açısı sanatçının çok ilginç fotoğraflar elde etmesini sağlamış.

Farklı bakabilmek 

Teknolojiyi bugün bu seviyelere getirenler Michael Farerell gibi farklı düşünme becerisine sahip beyinler. Tüketmek yerine üretmeyi seçen bu düşünme tarzı insanlığın geleceğini belirliyor. Bu yapıldıktan sonra basit gözüken Camera Straw eminim daha farklı düşünen başka bir kafa tarafından teknoloji için yeni bir yön getirebilir.

Bundan sonra değer vermeyip kola içtikten sonra kıvırıp attığınız pipetlerinize daha nazik davranırsınız.

Sanatçının diğer çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz.

:: Bu ilginç fotoğrafçılık hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorum Ekleyin