Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

3D beyin taraması yapıldı!

Ana sayfa / Popüler Bilim

Beyinde bir sorun oluştuğunda, her milimetrede bir tümör veya tıkalı arter gibi değişkenler incelenir. Yeni geliştirilen 3D beyin taraması yöntemi, teşhis ve tedaviyi kolaylaştırıyor. Böylelikle büyüme veya hasarın bir kopyasını 3D basılabiliyor ve hastalık durumu incelenebiliyor.

Honda robot teknolojilerinde hız kesmiyor!

Honda robot teknolojilerinde hızla ilerlemeye devam ediyor. E2-DR isimli robot ile Honda robot teknolojilerinde iddiasını sürdürecek.

3D beyin taraması ile baskı yapılabiliyor

Darin Okuda, skleroz hastalarında bulunan beyin lezyonlarının teşhisinde baskı yönteminin etkililiğini gösteren bazı çalışmalar yayınladı. Okuda’nın ekibi, öncelikle MS (beyinde ve omurilikte, mesajları taşıyan sinir telleri etrafındaki koruyucu kılıfın hastalığı) beyinlerin MRI taramalarını analiz etti. Normalde 2D tarama ile yapılan bu analiz, Okuda’nın çalışmasında 3D beyin taramasıyla yapıldı.

Reklam
Reklam

Lezyonları 3D beyin taraması ile izleyen ekip, şekil ve yüzey özelliklerini değerlendirebildi. MS lezyonlarında, asimetri ve kompleks yüzey yapıları gibi diğer beyin hasar türlerinden ayıran bazı özellikler tespit ettiler. Daha önceki çalışmalarından daha net bilgiler sunan bu yöntemde, 3D yazıcı ile çıktı alınarak detaylı inceleme imkanlarının olduğu belirtiliyor.

3D beyin taraması önündeki engel

Ayrıca 3D baskı ile hastaların hasarı anlamalarına ve nasıl tedavi edileceklerini anlamaları sağlanabilir. 3D beyin taraması yönteminin önündeki tek engelin şu an için çok yavaş çalışması olduğu belirtiliyor. Okuda ve ekibinin bir sonraki hedefi, 3D baskı pratik olmadığında hastalar için kullanılacak bir VR platformu oluşturmak.

:: 3D yapılan beyin taraması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam