40 Bin Dolarlık Alan Adı: Avm.com
Alan adları, internet girişimleri için çok önemli. Ancak her şey alan adında bitmiyor. Bazen çok tutacağı iddia edilen jenerik alan adları, yatırımcıları hayal kırıklığına uğratabildikleri gibi bazen de kolay hatırlanabilir olmalarından dolayı müthiş bir ziyaretçi trafiği alabiliyor.

Alan adları, internet girişimleri için çok önemli. Ancak her şey alan adında bitmiyor. Bazen çok tutacağı iddia edilen jenerik alan adları, yatırımcıları hayal kırıklığına uğratabildikleri gibi bazen de kolay hatırlanabilir olmalarından dolayı müthiş bir ziyaretçi trafiği alabiliyor.
El değiştiren, 3 harfli alan adlarından biri olan Avm.com da bu girişimlerden biri. Yurt dışındaki alan adı satışı yapan bir şirkette yeni sahibini bekleyen adres, 40.000 Dolar karşılığında Ankara‘da bulunan CCA adlı şirketin oldu.
Bu alan adı ile ne yapacaklar?
Satışa, bu alandaki en büyük kurumlardan biri olan Nokta‘nın aracı olduğunu söyleyen şirket ortaklarından Ömer Çamoğlu, konuyla ilgili olarak ShiftDelete.Net‘in sorularını yanıtladı.

Siteyi açanlar, bu ekran ile karşılaşıyorlar. Başka sayfa bulunmuyor.
Şu anda cca.com.tr üzerinden Ankara merkezli bilişim hizmetleri veren bir şirket olduklarını ifade eden Çamoğlu, avm.com alan adıyla ilgili olarak net bir plan sahibi olmadıklarını, bir süre bekleyeceklerini, e-ticaret alanında yayın yapan bir portal olmak istediklerini, alışveriş merkezlerini bu alan adının altında sanal ortama taşımayı planladıklarını belirtti.
Portal olmak için gerekli bilgi birikimine sahip olup olmadıklarını sorduğumuzda, şimdilik yeterli bilgi birikimine ve yetişmiş insan kaynağına sahibi olmadıklarını, iş ortakları ve sponsor desteğiyle bu süreci başarmak istediklerini öğrendik.
Bu konuda ilginç bir bilgi daha var. Her ne kadar 40.000 Dolar verilerek bu alan adına sahip olunsa da, maalesef avm.com.tr bir başka şirkete ait. Üstelik, uzantısı com.tr olan adları tam olarak devredilemiyor.
Alan adının satın alınmasına dair, sosyal medyada duyuru yapan şirket, beklediği tepkiyi alamamış gibi görünüyor. Kimbilir belki bu haberde sonra her şey değişir.
O dekont!

Bu arada Ömer Bey‘den, alan adının alınması için bahsettiği rakama dair dekontu bizimle paylaşıp paylaşamayacaklarını sorduğumda, yukarıdaki belgeyi e-posta kutumda gördüm.
:: Ne diyorsunuz Avm.com için? Tutar mı?
Tıklayın, SDN Forum’da eleştirelim.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (24)
120.000$ verirdim...
ben olsan 40bini vermezdim ama benim olsa daha yüksek fiyattan satardım
bende olsa dusunurdum simdi kafa yormak istemiyorum
bence daha fazla da ederdi...
avm'nin bende yeri ayrı, ahh ah
O kadar parayı verenin mutlaka vardır bir planı projesi Bekleyip göreceğiz.
Troy Nickli Üyeden Alıntı Firmanın genel müdürü ile görüşme imkanım oldu az önce. 3 milyon dolar bütçe ayrılmış bu işe. Biraz daha detaylı bilgi gönderecekler ;) bekliyoruz. iyiymiş hepsiburada gittigidiyor gibi sitelere muhtaç bırakmasınlar bizi iletir misiniz lütfen
Tutar isim kulağa ve göze hoş geliyor Alışveriş sitesi için hint kumaşı Ancak o parayı vermezdim...
arkadaşlar hepiniz iyi ya da kötü bir eleştiri ile yorum yapmışsınız.öncelikle bunu kendi ülkenize katılan bir değer olarak görün ve sonrada firma ile görüşün.kimine göre 40000$ bir domain adı için az kimine göre çok fazla olabilir ama adamlar bu alan adını aldıklarına ve belli bir bütçe ayırdıklarına göre demek ki çok sağlam bir proje.kedinin ciğere mundar dediği gibi sizlerde çekememezlik yapmayın da biz bu projenin bu yatırımın daha iyi bir yere gelebilmesi için ne yapabiliriz diye sorup öğrenin.HELAL OLSUN SİZLERE.En içten şekilde kutluyorum ve başarılarınızın katlanarak artması ve daim olması dileklerimle.
Bu arada 3 milyon dolar bütçenin içinde 40.000 dolar çerez kalır... Dikkatinizi çekerim... Olmayan projeye mi 3 milyon dolar ayıracaklar? Ayrıca yine tekrarlıyorum bu 3 milyon doların 1 milyon doları çeşitli reklam araçlarına ayrılmıştır eminim... Proje hazır olduğunda heryerde bangır bangır bu alan adını duyacaksınız... Google'a sormaya gerek kalmadan avm.com'u herkes ezberleyecek :))