4G’de Kararı Apple Veriyor
Apple’ın operatörlerle yaptığı iPhone 5 anlaşmalarında oldukça eli sıkı davrandığı ortaya çıktı. Normal şartlar altında operatörler, satışını yaptıkları cihazlarda hangi veri teknolojisini kullanacağına kendileri karar veriyor.

Apple’ın operatörlerle yaptığı iPhone 5 anlaşmalarında oldukça eli sıkı davrandığı ortaya çıktı. Normal şartlar altında operatörler, satışını yaptıkları cihazlarda hangi veri teknolojisini kullanacağına kendileri karar veriyor. Ancak iPhone 5’in 4G özelliğini müşterilerine sunmak isteyen operatörlerin, önce Apple’dan onay alması gerekiyor.
Swisscom tarafından yapılan açıklamaya göre, “Apple bir operatöre 4G erişim onayını sadece kendi cihazlarını ilgili operatörün canlı şebekesinde test ettikten sonra veriyor”. 28 Eylül‘den bu yana abonelerine iPhone 5 satan Swisscom, bu sebeple 4G hizmetini henüz sunamıyor.

4G erişimine karar verme hakkını operatörlerin elinden alan Apple; NorthStream CEO’su Bengt Nordstrom’a göre “Sürücü koltuğuna kendisi geçerek, oyunun kurallarını gerçekten değiştiriyor”. Mobil endüstrisinin gerçek patronu bu anlaşmalarla ortaya çıkarken, Apple’ın satın alınan iPhone 5 veya iPad 3 gibi cihazlarda 3G’den 4G’ye geçişi bir yazılım güncellemesiyle yaptığı belirtiliyor.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (27)
biri android sevdasinda biri ios. atesit dindar savaşı gibi. ve hiç bi zaman bitmeyecek apple ve google oldugu sürece. şahsen ben muzik çok dinliyorum ses kalitesi falan yani. bide oyun çok oynuyorum. ama iphone verecek param yok. androidi de bazi şeylerıne göre beğenmiyorum. kendimce sebeblerim var. - rahat çıkış yolu buldum =) 1-2 ay kullanılmış ipod touch 4g. (iphone gibi bişey kamerasini falan çıksak) 100-150 dollar. 40 dolara da nokia 1200 aldım tam bir hafta şarjı oluyor. ikiside ince ve nzaik kullanışlı rahat. çok rahatım. ipodun yenisini beğenmedim almayı düşünmüyorum. 2 yıla başqa generation çıksa belki. nokia da iyi durumda) azerbaycandan baküden selamlar =)
Ozgurluk her zaman iyi degildir emn olun
Bence burada yazanlarin cogunlugu teknolijiden ve onu kullanmaktan acizler cogunlugunuz telefonu sadece hava ve telefon olarak kullaniyorsunuz bu zamanda android kullamak aptallik sadece siz o kadar parayi oyun oynamak icin internette gezinmek icin ve telefonla konusmak icin aliyorsunuz siz teknolojinin ve bilginin b sinden haberiniz yok gidin 3310 bide psp alin isinize bakin bnce fazla zorlamayin beyninizi
Sen nerden çıkarıyosun arkaşadım gündüz 12'de bittiğini? Kim dedi sana? Tam şarjla beni 1 gün boyunca idare ediyor ki 2 senedir kullanıyorum bu telefonu. Yeni bir cihaz da değil yani. Cihazım da iPhone 4. Ve ben sürekli mailleşiyorum. Aktif kullanıcıyım. Oyun oynadığım zamanlarda sadece saat 6 gibi falan yüzde 30'lara düşüyo. Hiç düşünmeden de iPhone 5 alıcam ve bundan sonra da iPhone'la devam edicem inşallah.
Tutturmuşsunuz bi flash desteği hay allaahım yaaa! Bu Android kullananlar da her savunmalarında flash'ı öne sürüyolar. Haklısın ama bi flash :) Ben hiç hissetmiyorum o eksikliği bile. HTML5 sayesinde o eksiklik hissedilmiyo. Hemen hemen bütün sitelerde de bu mevcut olunca... SD kart mı? Çok saçma yaaa. Bir kere iPhone, 64 GB'a kadar yükseltti hafızasını. Ne gerek var! SD kart devrimi kaldı yaa telefonlar bu kadar yüksek hafıza imkanı sunarken? Apple'ı anlamayanların, Apple hakkında yorum yapmaları gerçekten ironik. Bilmediğin şey hakkında niye yorum yapasın ki? Sen Apple var olduğundan beri kendine has bi stratejisi var. Apple her zaman geleceğe dönük bi şeyler yapar. Apple iPhone ile birçok ilke imza attı. Androide falan boş yani. O konuda tamamen Jobs' katılıyorum. Keşke şu an aramızda olsaydı da herkes görseydi bi şeyleri. Öyle yanii.. Ayrıca Google Play'de bir sürü sahte uyguluma var. Her şeye izin verirsen olucağı işte.. Doğrudur bazı şeyler Google Play'de bedava ama reklamdan geçilmiyo. En azından biz bir kereliğe mahsus veriyoruz paramızı oohh kafamız rahat. Apple'ın yaptığı her hareket doğru ve mantıklı bi açıklaması var. Ha dur batarya da denmiş. İyi ki iPhone'un bataryası falan çıkarılmıyo telefonu düşürüceksin falan yok kapağı bi tarafa yok batarya bi tarafa falan. Eskidendi onlar yaaa.
Apple'cığım yazan arkadaş. Yakında Apple tuvalete gitme özgürlüğünüzü de alınca da "Apple'cığım" diyeilecek misinbakalım" :D
iphonecuların şarjı gündüz 12de bitiyor ama naber? Yanlarında kocaman şarj aleti taşıyorlar nerde mobilite kavramı? Bir tane şarj aleti taşımayan iphone kullanıcısı arkadaşım yok. Ben yedek bataryamla mutluyum
adamlar işi biliyor. 10 adım ötesine oynuyorlar. millet copy, paste işler yapsın hala amiral gemi ayağına :) gülüp geçiyorum şahsen. apple' a karşı antipati duyanlar istedikleri kadar yerden yere vursunlar. ama şu bir gerçek adamların vizyonu çok farklı. onlar nokia yada samsung değiller. olmak isteselerdi 100 çeşit elma logolu irili ufaklı telefon, tablet ve notebook sürerlerdi piyasaya zor değil. bu arada cepte batarya taşıma olayına bayağı güldüm. ne anladım ben mobilite kavramından o zaman.
iyi yapıyo
Micro sd kullanma amacım sadece resim müzik video yüklemek evet bu böyle. Cebimde de yedek batarya ile geziyorum suç mu bu? Flash da kullanıyorum telefonumda hem de 4.1.1 yüklü. Bunlar dışında yapabildiğim birçok şey var S3'ümde. Hiçbir iphone kullanıcısından geri kalmıyorum hatta çok daha fazlasını yapabiliyorum. İyi dedikleri bi apple store vardı bi de stabilite. Google play zaten geçti apple storu. en azından benim için. Çünkü şu an 286 uygulama kullanıyorum hem de hepsi bedava. Aynı uygulamaların bazıları apple store'da yok bile. Olanların bazıları da ücretli. Stabiliteye de gelirsek S3 gayet stabil. 5 aydır kullanıyorum toplam 5 kere takılmıştır telefon. Oyunlarda falan hiç kasmıyor kesinlikle. Kız arkadaşım 4s kullanıyor 6 aydır. Övdüğünüz telefon bile 3 kere takıldı, kapatıp açmak zorunda kaldı yani. İki telefonu da kullanmış biri olarak eksiklikleri halen olsa dahi Android ve Samsung diyorum Şu arkadaşa cevabımdır Arkadaşın biri bişeyler yazmış cevap verme isteği doğdu bende. :) Teknolojiyi iyi kullanabilen biri değilseniz zaten dünyanın en işlevsel telefonunuda alsanız ancak arama yapıp mesaj atabiliyorsunuz. Bu sebepten yaptığınız eleştirilerin çoğuna katılmıyorum. SD card takamıyosun doğrudur. Fakat android yazılımını micro sd ye kurmak için kılı kırk yarman gerekiyor. O hafızayı ancak resim müzik video da kullanabilirsin. Yedek batarya takmaktan bahsetmişiniz. Allah aşkına kaç kişi cebinde sarjor gibi yedek batarya ile geziyor sizin dışınızda? :) Flash desteği android 4.1 ile kalktı bilginize. Kısacası apple geleceği dönük bir hamleyi erken yaptı diye herkes eleştirdi. Hafıza kartı gibi pc den dosya atmak istiyorsanız zaten aranız teknoloji ile iyi olan kesimdesiniz demektir. Ufak bir programı pc ye kurmakta sizi yormayacaktır kanatindeyim. :D Arkadaşın yazdıkları : Iphone'nun zaten herşeyi sınırlı. Hafızası sınırlı, gidip bi microSD alıp takamıyorsunuz, batarya bitti, cebinden yedek batarya çıkarıp takamıyorsun, Flash desteği yok, tak PCye bi dosya at yok, film müzik atayım desen gidip 3. bi yazılım kurup appleın arzu ettiği formata çevirip, program da beğenirse yükleyebiliyorsun telefona! Ben yıllar önce Iphonu'mu sattım daha da gelmem Davos'a! :)