Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Corsair dünyanın en hızlı DDR4 RAM’ini tanıttı

Ana sayfa / Donanım

Üst seviye oyuncu ekipmanları ve donanımları ile tanınan Corsair yeni bir rekora daha imza attı. 5000 MHz ile dünyanın en hızlı DDR4 RAM’ini piyasaya sürdü.

5000 MHz hızında çalışan 16 GB’lık Corsair Vengeance LPX DDR4 RAM kiti, iki adet 8 GB’lık modülden oluşuyor. Tabi, bu kadar yüksek hızda bir RAM’e sahip olmanın oldukça yüksek bir maliyeti var.

Windows 10 için kaç GB RAM gerekli?

Windows 10 işletim sistemi için RAM miktarı da oldukça önemli konular arasında yer almaktadır. Peki Windows 10 için ne kadar RAM gerekli? Windows 10 RAM miktarları ile neler yapılabilir?

Reklam
Reklam

5000 MHz hızında: Corsair Vengeance LPX DDR4 RAM tanıtıldı

1000 doların üzerinde bir fiyat ile piyasadaki birçok bilgisayardan pahalı olan RAM, CL 18-26-26-46 zamanlamaları ve 1.5V güç tüketim değeri ile karşımıza çıkıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi RAM’i satın almanız tek başına yeterli değil.

Kaliteli bir anakarta ihtiyacınız var. Corsair tarafından yapılan açıklamada, 3. nesil AMD Ryzen işlemcileri çalıştıran MSI X570 anakartlar kullanılarak tam verim sağlanabildiği belirtildi. Corsair’in yaptığı testler ile onayladığı modeller: MEG X570 Godlike, MEG X570 Ace, MEG X570 Unify ve Prestige X570 Creation

DDR4 RAM’in 5.000MHz’e ulaşması gerçek dünyada ne anlama geliyor? Bellek üreticilerinin hızları ne kadar üst seviyelere taşıdığını açıkla gözler önüne sererken, performansı ciddi oranda artırdığı tartışılmaz bir gerçek.

RAM nedir?

RAM ne demek merak ediyor, RAM bellek nedir ya da RAM ne işe yarar siz de merak ediyorsanız, bu yazımızda RAM nedir sorusuna detaylı bir şekilde yanıt veriyoruz...

Ancak, 16 GB RAM’e 5000 MHz hızında diye 1200 dolar ödemek ne kadar mantıklı? sorusu kafaları karıştırıyor. Aynı kapasitedeki bir belleği 70 dolar gibi bir fiyata satın almam mümkün.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam