Google’ın Android Open Source Project adını verdiği proje, belki de Google’ın hesaplamadığı kadar çok tuttu. Her firma, bu açık kaynaklı işletim sistemini alıp, kendi cihazlarına uyarlayarak kullanabiliyor.
Android sürümleri, Google’ın Nexus cihazlarında ilk olarak çıkıyor. Bu cihazlarda deneniyor ve geliştiriliyor. Kısacası güncellemeleri de ilk olarak Google’ın desteklediği cihazlar alıyor.
Güncellemenin bir cihaza geç gelme sebeplerinin başlıca nedeni ise kullanılan arayüzler ve farklı işlemci platformları. Genellikle Nexus cihazların kullanıldığı işlemcileri kullanan cihazlara güncelleme, daha hızlı ve kolay gelmekte.
Google, geçtiğimiz günlerde AOSP imajını yükledi. Artık üreticiler yazılımın final halini alabiliyorlar. Daha önce temin edilen beta sürümdeki yenilikleri artık yeni sürüme adapte edebilecekler. Bunun için kimi firmalar ilk 3 aylık dilimlerde güncelleme veriyorsa, kimisi ilk 6 aylık süreçte kimisi de hiç güncelleme vermeyebiliyor.
Tamamen satış stratejisine dönen Android güncellemeleri, maalesef 1 yaşından eski Android cihazları üzüyor. Tabi daha yeni modellerin bile bazılarında güncellemenin ne olacağı belli değil.
Bu videomuzdaki konu, bir cihaza güncelleme gelecekse, bu güncellemenin 6 ay sonra gelmesi durumunda, verilen güncellemeye güncelleme denilip denilemeyeceği. Cümle biraz karışık oldu çünkü anlatmaya çalıştığımız durum karışık. Kısacası bir güncelleme, çıktıktan 6 ay sonra çıkarsa, güncelleme olur mu? İşte yorumlarımız…
#video_7849#
İlgili haberler:
:: Zenfone modellerine Android 5.0 Lollipop, Nisan ayında gelecek
:: Android 5.0 Lollipop güncellemesi alacak cihazların tam listesi!
:: Android 5.0 Lollipop imajı, AOSP’ye yüklendi
:: Ekim ayı Android kullanım oranları
{{user}} {{datetime}}
{{text}}