Kısa sürede milyonlarca oyuncuya ulaşan Riot Games’in taktik bazlı FPS oyunu Valorant incelemesi ile karşınızdayız.
Riot Games ile Valorant’ı konuşup inceledik
Sözü fazla uzatmadan sizleri video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler.
Kısa sürede büyük bir oyuncu kitlesine ulaşan Valorant incelemesi ile karşınızdayız. Büyük bir oyuncu kitlesi olan 5v5 MOBA tarzındaki League of Legends oyununun yapımcısı Riot Games, ilk taktik bazlı FPS oyunu Valorant ile kısa sürede en çok oynanan FPS oyunları arasına girdi. Oyun, çıkışından bu yana henüz 1 yıl geçmesine rağmen her ay 14 milyon aktif kullanıcı tarafından oynanıyor. Oyunun Türk oyuncular tarafından sevilmesinin en önemli nedenlerden birisi de İstanbul sunucusu olması.
Böylesine gelişmiş ve farklı karakterlerle oynanan oyunlarda, hile koruması oldukça önemli. Riot Games, Valorant kurulumunda ek olarak Vanguard isimli bir hile önleme yazılımı da yüklüyor. Bu sayede haksız üstünlük sağlamak isteyen oyuncuların girişimlerini engellemek için sıkı önlemler alınıyor.
Oyundaki temel amaçtan bahsetmek gerekirse farklı kültürlere dayanan ajanların yer aldığı 5 kişilik oyuncuların yer aldığı iki takımda birbirlerine karşı mücadele vermek olduğunu söyleyebiliriz. Zaferi kazanan takım deneyim puanı alıyor ve lig sıralamasında yükseliyor.
Önceki FPS oyunlarından aşina olduğumuz saldıran taraf elinde bulundurdukları bombayı (oyun içerisinde Spike olarak adlandırılıyor) savunan takımın herhangi bir bölgesine kurmak zorunda. Savunan takım ise Spike’ın kurulmasını engellemeli, eğer Spike kurulmuş ise süre bitmeden çözmeli.
Oyunda hafif makineli tüfekler, av tüfeği, makineli tüfek, saldırı tüfeği ve keskin nişancı tüfeği gibi çeşitli silahlar bulunuyor. Ayrı oyun içi sesli sohbet sistemi ile takım arkadaşlarınız ile bilgi alış-verişinde bulunabilir, yarattığınız stratejileriniz ile rakiplerinize karşı üstünlük sağlayabilirsiniz.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}