Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

9800 GTX+ Gören Var mı?

Ana sayfa /

Nvidia‘nın hem ekran kartları piyasasındaki, hem de arızalı yongalar sebebiyle dizüstü bilgisayarlar tarafındaki sorunlarından daha önce bahsetmiştik. Orta seviyede fiyat ve performans açısından oyuncusu kalmayan Nvidia, GeForce 9800 GTX+ ile şansını deneyeceğini belirtmişti. Fakat ne ülkemizde ne de büyük Avrupa pazarında bu ürünü henüz görebilen yok.

G92b

olarak yeniden adlandırılan 55 nanometreye indirilmiş G92 yongası, şu an için HD 4850‘nin gerisinde. Dolayısıyla HD 4850‘lerin fiyatına yakın şekilde çıkabilecek br 9800 GTX+ ekran kartı Nvidia’yı belki yarışa geri sokabilecekti. Ama hâlâ ortada kimseler yok.

9800 GTX+ Kartının Farkı Nerede?

Reklam
Reklam

Nvidia, GeForce 9800 GTX+ ile 55 nanometrelik yongalara geçerek hem maliyeti düşürmeyi hem de işlemciyi biraz daha overclock ederek fiyat ve performansta HD 4850‘nin önüne yerleşmeyi hedefliyordu. Fakat 200 dolar gibi fiyatlardan piyasaya çıkan HD 4850 ürünleri, yakında fiyat kırmaya başlayacak. Dolayısıyla Nvidia bu konuda da biraz geç kaldı.

ATI Radeon HD 4850 konusunda üreticiler hem overclock’lu modelleri sunuyorlar hem de yakında fiyatlar adım adım azalmaya başlayacak. Birkaç güne kadar geleceği söylenen 9800 GTX+ ekran kartlarının fiyatına göre her şey yeniden şekillenebilir. Sıkı tutunmakta fayda var.

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN – http://shiftdelete.net

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam