Nükleer çekirdek felaket sonrasında Fukuşima bölgesinde radyasyon yaymaya devam ediyor. Bu zamana kadar nerede ve ne durumda olduğu bilinmeyen nükleer çekirdek bir robot aracılığıyla 6 yıl sonra ilk kez görüntülendi.
Programlanabilir metal geliştirildi!
Programlanabilir metal elektromanyetik alanla kontrol edilerek şekil değiştirebiliyor. Programlanabilir metal elektroniğin geleceği olabilecek potansiyelde.Nükleer çekirdek robot ile görüntülendi
11 Mart 2011’de Tōhoku depremin neden olduğu tsunami, Fukushima Daiichi Nükleer Santrali’nde nükleer felakete neden oldu. Yaraları halen sarılamayan nükleer felakete yönelik yeni çalışmalar yapılmaya devam ediliyor. Felaket bölgesindeki yıkılmış Unit 3 reaktöründe bulunan erimiş uranyum yakıt görüntüleri ilk kez bir robot tarafından görüntülenebildi. Daha önce robotlarla yapılan çalışma yüksek radyasyon nedeniyle bozulmaya uğramıştı.
Yeni model robot, radyasyona dayanıklı ve özellikle tehlikeli bölgelerden uzaklaşabilmek için birçok sensörle donatıldı. Yoğun radyasyona rağmen görüntülemeyi başaran temizleme çalışmaları için önemli bir adım attı. Tesisin altı nükleer reaktöründen üçünün erimesine neden olan kazada uranyum çekirdekleri sıvılaşmıştı.
Halen radyasyon yaymaya devam eden bu uranyumun nerede ve nasıl bir durumda olduğu bilinmiyordu. Dolayısıyla bu görüntüleme ile temizleme çalışmaları daha kolaylaşacak. Ancak yetkililer temizleme çalışmalarının 30-40 yıl daha süreceğini belirtiyor. Aşağıdaki video ile robotun görüntüleme çalışmasını izleyebilirsiniz.
Nükleer çekirdeğin görüntülenebilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Halen nükleer enerjiyi savunuyorlar ya anlam veremiyorum… İstediği kadar verimli olsun, güvenli densin, maliyeti düşük olsun, bence hiç birinin önemi yok. En ufak minik bir hatada bile bir nesli etkiliyor!
termik santral yapılınca ne oluyor. oda aynı, çıkan duman bütün nesilleri etkiliyor. kaza olsada olmasada. nükleerde kaza olursa etkiliyor, termiklerde kazayada gerek yok. doğal enerji ise yetersiz şimdilik. hangi devlet kendini bilerek zora sokmak isterki. nükleer fizyon la aşılır umarım
Saçma. Bugün gelişmiş diye nitelendirilen bütün ülkeler bu güce sahipken hata yaparsan kötü olur diye vazgeçmek. Millet neye karşı olacağını bile bilmiyor. Vay halimize. İyi o zaman tehlikeli diye arabada kullanma nede olsa en ufak bir hatada geberebilirsin. Yazık çok yazık. Böyle insanlar yüzünden 80 yıldır hiçbir şey yapılmamış bu ülkede.
Nükleer elektrik ne kadar riskli ve tehlikeli olursa olsun, ne kadar mızmızlık ederseniz edin YAPILACAK! Enerji için başka devletlere muhtaç olup köle gibi yaşayacağına, bu yolda böyle tehlikeli işler yapmak çok daha evlâdır.
Kusura bakmayın da, zaten dört bir yanımız dünyanın her yanı nükleer santral kaynıyor. Siz bu devirde son teknoloji, en güvenli santrali yapabiliriz ve yapmalıyız da. Aldığımız doğalgazın bile %80’i elektriğe gidiyor. Boş yere karadenizde dereler kurutuluyo elektrik üreticez diye.
Yenilenebilir enerji çeşitlerini kullanmak varken nükleer enerjiyi savunmak çok büyük bir aptallık olsa gerek. Güneş panelleri gibi teknolojilere yeterince ağırlık verilmediği sürece bu sorun hep başımıza kalacak.
Biz bir daha bu kafanın hükmü altında kalırsak bi 80 yıl daha yerimizde sayar hatta geri gideriz. Adamları işi gücü düz mantık, hakir görme ve hakeret etme. Allah (C.C) bu kafa yapısının hükmü altında kalmaktan vatanımızı muhafaza eylesin.
Bugün gelişmiş diye nitelendirilen bütün ülkeler bu gücü bırakabilmek için programlarını başlattılar bile.