Şarj canavarlarını önlemek için ABD’de elektrikli otomobillere şarj sınırı geliyor. ABD’nin elektrikli otomobil şarj ağı Electrify America mağduriyetlerin önüne geçmek için hem şarj süresini hem de şarj yüzdesini sınırlamaya hazırlanıyor.
Artık elektrikli otomobiller yüzde 85’den fazla şarj edilmeyecek!
Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız haberde elektrikli otomobil şarj ünitelerinin yüzde 20’den fazlasının bazı kullanım hataları nedeniyle çalışamadığını belirtmiştik. (Eğer haberin detaylarına bakmak isterseniz buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.) Şimdi bu soruna çözüm ABD’nin ünlü otomobil şarj ağı Electrify America’dan geliyor.
Bildiğiniz üzere kullanıcıların birçoğu aracını tam şarja ulaştırmadan istasyondan ayrılmıyor. Piller de yapısı gereği yüzde 80-85 bandından sonra oldukça uzun sürede şarj oluyor. Bu durum şarj sırasında bekleyen kişi sayısını artırırken, birçok kişinin aracını şarj edememesine de yol açıyor. Zaten bağlantı sorunu, ödeme sorunu, istasyon rezerve sorunu nedeniyle elektrikli otomobil kullanmak zulüm haline gelirken, pil canavarları bu duruma tuz biber oluyor.
Elektrikli otomobiller hâlâ şarj istasyonu sorunu yaşıyor!
ABD'de 20 bin elektrikli araç şarj istasyonunun analizi yayınlandı. Verilere bakılırsa elektrikli araçlar hala büyük sorunlar taşıyor.Electrify America, bu sorunun çözümü için ülkedeki en popüler şarj istasyonlarına şarj sınırı getiriyor. Artık Kaliforniya’da araçlarını şarja takan kullanıcılar araçlarını yüzde 85’den fazla şarj edemeyecek. Sistem belirtilen şarj oranına ulaştığında elektriği kesecek. Eğer aracını şarj eden kullanıcı aracı yüzde 85 şarja ulaştığı taktirde, şarj cihazını sökmezse, istasyonun boşta bıraktığı için geçen her dakikaya 40 sent ücret ödeyecek.
Şimdilik ABD’nin bir eyaletinde uygulanan bu çözüm aslına bakacak olursak tüm dünyanın ihtiyacı. Sırf dolum süresi ve menzil sorunları nedeniyle düşen elektrikli otomobil satışına, istasyon üreticisinden gelen bu çözüm bile büyük oranda fayda sağlayabilir. Aracını tam şarj etmek isteyenlerin halka açık istasyonları işgal etmemesini öneren Electrify America, gerek şarj sınırı, gerek istasyon boşta kalma ücreti ile kullanıcılarına ilaç gibi çözüm buldu diyebiliriz. Sizler ABD’de uygulanan bu yeni çözümü nasıl buldunuz?
%15 ne olacak. Çöp. %100 doldurmakta araç sahibinin en büyük hakkı. İstasyon sayısını arttırın.
Elektrikli otomobil alıp doğru dürüst şarj bile yapamıyorsun. Zaten menziller sınırlı… Bu tip kararlar zaten büyük sıkıntılar olan elektrikli araç piyasasını bitirecek. Ve bence iyi de olacak
Aslında %85 üzerini daha pahalı şarj eder yapsalar da mantıklıymış. Daha uzun sürüyor ama gerekebilir.
şu an için burada sorun gazlı ağaların park yeri gibi yer işgal etmesi, ağalar istifini bile bozmuyor talebiniz olsa da, park yeri mi varmış başka falan. bence plakaya yer işgali durumunda da ceza kesilmeli sadece şarjda bırakana değil. ben evde şarj ediyorum, uzun yolda görüyorum bu durumu haliyle, ve evet %85 den fazla şarj olmasını beklemek pek akıl karı değil.
Aracım LFP ve arada batarya dengelemesi için yüzde 100 yapmam gerekiyor. O nasıl olacak?
Çözum uzun yol yapacaklar için bir sorun bence aracı Uzunyol yapmak için alıp az sarzyapip kısa yol gitmek ve buna mecbur edilmek hoş deyil bence tam sarz istasyonu ve az sarz istasyonu ayrı kurulmalı dolumdan sonra bekleme cezası ikisi içinde olsun bu iyi birşey cihazlara telefon nosu ile aracınız dolmak üzere mesajı iletilsin araç sahibi 510dakka önce uyarilsin bitince alınmayan araçlar geçen zamana göre artarak bekleme süresine göre işgal parası oranı artırılarak katlayarak alınması daha uygundur abonelikler olsun kimlik okutulsun ve tanımlanan hesaptan otomatik alınsın daha birçok çalışma eklene bilir örneyin sarz kafeler kurula bilir ekranlarda kişi ve araç sahipleri yemek yada kahve gibi ihtiyaçları sırasında araç sarzlarinin oranlarını görebilmesi ve bu kafelerde indirimli hizmet ala bilmeliler pekcok şey yapila bilir şimdilik bunlar yapilasa insanlar sitressiz olurlar
😀 Eskiden çeşme başında yaşanırdı bu durum. 😀 Herkes bir iki bidonla gelir, fakat kimileri sekiz on bidonla. Hatta kocaman kocaman… Hepsini doldurmadan da çekilmez çeşmeden. :)) Neymiş; teknoloji gelişir, fakat insan hep aynıdır…